Az SAP Hungary meghosszabbította bérleti szerződését a Graphisoft Parkban

forrás: Prím Online, 2024. október 10. 11:40

Az SAP Hungary több mint 18 000 négyzetméteren újította meg irodabérleti szerződését a Graphisoft Parkban, mely jól mutatja a vállalat hosszú távú elkötelezettségét magyarországi tevékenysége mellett, és amelynek már 18 éve az üzleti park ad otthont. A tranzakció során az SAP-t a Colliers képviselte.

A több mint 80 000 négyzetméter kiterjedésű Graphisoft Park Budapest egyik leginnovatívabb irodakomplexuma, amely Észak-Buda alpiacon, közvetlenül a Duna-part mentén, mintegy 18 hektáros zöldövezetben helyezkedik el. Az üzleti park tervezésekor különösen nagy hangsúlyt fektettek a természetközeli környezet megőrzésére és a campus jelleg kialakítására. A különleges atmoszféra miatt számos nemzetközi és helyi, főként technológiai szektorban tevékenykedő cég választotta az irodaparkot saját székhelyének.

 

Az SAP SE, Európa egyik vezető szoftvervállalata, 2006-ban döntött úgy, hogy a Graphisoft Parkban alakítja ki magyarországi leányvállalatának kereskedelmi és fejlesztőközpontját, és a park egyik első bérlőjeként azóta is az irodakomplexum lojális partnere. A cég a közelmúltban újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen közel 18 000 négyzetméteren hosszabbította meg irodabérleti szerződését.

 

„Sok éve tekintünk a Graphisoft Parkra második otthonunkként, az elmúlt évekbeli látványos fejlődésünket az itt bérelt irodáinkból értük el. Ez az üzleti park számunkra egy olyan hosszú távú és kompromisszumok nélküli megoldást biztosít, ami egyszerre szolgálja ki gyorsan fejlődő vállalatunk igényeit, és felel meg a legmagasabb szintű innovációs és fenntarthatósági elvárásainknak. A fenntarthatóság ugyanis nem csupán egy üzleti megoldás számunkra, amit ügyfeleinknek kínálunk a piacon, hanem a működésünkben, döntéseinkben is megnyilvánuló hosszú távú elkötelezettség a környezetünk iránt.” – hangsúlyozta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

 

 

A Graphisoft Park kiemelt célja, hogy zöld megoldásokat kínáljon, amely által támogatni tudja a bérlők fenntarthatósági törekvéseit és változó igényeit. Ennek részeként a Parkban kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra: napelemeket telepítenek, és 100%-ban megújuló energiaforrásból származó áramot használnak. 

 

„A dolgozók szeretnek idejárni, és egy technológiai cégnél a tehetségek kötődése a legnagyobb érték.” – emelte ki Kocsány János, a Graphisoft Park SE vezérigazgatója.

 

„Amikor 1996-ban elkezdtük a Park fejlesztését, azért választottuk bérlői célcsoportként a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozásokat, és számukra ezt a csendes természetközeli Duna-partot, mert az alapító Graphisoft szoftvercég saját tapasztalatából tudtuk, hogy egy ilyen vállalkozásnak mi a fontos. A legnagyobb európai szoftvercég, az SAP most már összesen közel 30 éves elköteleződése bizonyítja, hogy jól döntöttünk.” – tette hozzá Bojár Gábor, a Graphisoft Park SE igazgatótanácsának elnöke.

 

„Az SAP bérleti szerződésének meghosszabbításával párhuzamosan az irodáinak helyet adó épület korszerűsítése is elindul. A Graphisoft Park jelentős energetikai beruházásokat végez annak érdekében, hogy megfeleljen a közösen megfogalmazott ESG célkitűzéseknek. Az irodaház zöld működésre áll át, elektromos hűtés-fűtési rendszert alakítanak ki, amely csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és hozzájárul a fenntartható működéshez.” – tette hozzá Ecsődi Miklós, a Colliers Hungary Occupier Services üzletágának vezetője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonból és okosórából a lehető legújabb kell, laptopnál az ár-érték arány az első

Globálisan 12 százalékkal nőtt a second-hand készülékek piaca, de van olyan hazai szereplő, aki megduplázta éves forgalmát. A Rejoy harmadik negyedéves számai azt mutatják, hogy a hazai ügyfelek felújított okostelefonból és okosórából hajlandók a legújabb, drágább modellekre költeni, laptop és tablet esetében a jobb ár-érték arányú régebbi modellekkel is megelégszenek.

2024. október 18. 10:03

Hosszú távú, stabil munkahelyekkel találkozhatunk a „Mi a pálya” műszaki pályaválasztó fesztiválon

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) idén már 9. alkalommal szervezi meg a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztiválsorozatot, amely eddig országosan már több, mint 60 ezer fiatalnak segített a pályaválasztásban. Az esemény célja változatlanul az, hogy megmutassa a fiataloknak, milyen lehetőségek várnak rájuk a műszaki területeken, ahol stabil és hosszú távú karrier építhető.

2024. október 17. 19:59

Hogyan segít a színes E Ink tablet a koncentrálás és az inspiráció növelésében?

A mai felgyorsult világban a megfelelő eszköz kiválasztása az olvasási- és a munkaélmény javításához elengedhetetlen. A színes E Ink tablet egy puha tapintású, tükröződésmentes kijelzőt biztosít, ami kíméli a szemet, kényelmessé és könnyeddé téve az olvasást és a jegyzetelést. Fedezd fel, hogyan tudja jobbá tenni egy BOOX tablet mindennapjaidat!

2024. október 17. 18:05

Ősszel is bőven van mit tenni (és enni) – Hasznos appok az új évszakhoz

Itt az ősz: kezdenek barnulni és hullani a falevelek, a reggelek ködösek, a nappalok és éjszakák pedig egyre esősebbek. A hőmérséklet lehűl – bár kifoghatunk szép napokat –, a körülöttünk létrejövő új világ pedig remek friss lehetőségeket kínál. A HONOR pár okostelefonos alkalmazással kínál lehetőségeket arra, hogy kihasználjuk ezt.

2024. október 17. 16:24

Kyndryl IT Readiness Report: a cégvezetők 90%-a bízik az informatikában, de csak 39%-uk felkészült a jövőre

A Kyndryl közzétette a 2024-es Kyndryl Readiness Reportot, amely azt az ellentmondást vizsgálja, hogy míg a vezetők 90%-a úgy gondolja, hogy IT-infrastruktúrája kiváló, csupán 39%-uk érzi magát felkészültnek a jövőbeli kockázatok kezelésére. A jelentés azt is bemutatja, miként segíti az IT-korszerűsítés a vállalatokat versenyelőnyük növelésében, annak ellenére, hogy jelenleg a vállalkozások mindössze 42%-a tapasztal pozitív megtérülést a mesterséges intelligenciába való befektetésekből.

2024. október 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24