Emlékek - Full HD 3D -ben

Kiss Ádám Zoltán, 2011. február 2. 17:58

A Sony HDR-TD10E készüléke a világ első “Double Full HD” 3D kamerája. A készülékbe két önálló objektív- és feldolgozórendszer került beépítésre, 3D-s felvételeket a kamera Xtra Fine 3,5”-os 3D LCD érintőképernyőjén kívül 3D-s megjelenítőkön is megtekinthetjük.

A készülékbe két önálló objektívrendszer került beépítésre, a készülék ezáltal a következő alkotórészekből ugyancsak kettővel rendelkezik: Sony G objektív, “Exmor R” CMOS szenzor , és “BIONZ” képalkotó processzor. A Full HD 3D videók természetesen bármikor láthatók bármely 3D-s HD tévén. A számos fejlesztés mellett az Optical SteadyShot Aktiv Módú stabilizátor funkcióval rendelkező, 10x-es optikai zoom objektív emelhető még ki, valamint a 3D módban rendelkezésre álló iAUTO funkció. A 64 GB-os flash memóriával ellátott HDR-TD10E készülék 2011. áprilisában jelenik meg.

A Sony beépített projektorral rendelkező, új Handycam kamerái újfajta lejátszási lehetőséget nyújtanak. A projektor a 3”-os LCD panelben helyezkedik el, megtartva a készülék kompakt tulajdonságait, s akár 60”-os méretben (átló, 6m távolságról mérve) vetítve ki a képeket illetve videókat falra, plafonra vagy bármely sima felületre. A sztereó hangsugárzók Clear Phase és S-Master digitális erősítéssel rendelkeznek. A 220 GB-os tárkapacitású HDR-PJ50VE 2011. áprilisában, a 32 GB-os HDR-PJ30VE és a 16 GB-os flash memóriával rendelkező HDR-PJ10E kamerák 2011. márciusától kaphatók.

A Sony a hobbi szint igényeinek megfelelő HDR-CX700VE készülékében az 50p/25p felvétel, a hordozható PMB (Mac kompatibilitás áprilistól), beépített USB kábel, a követő fókusz [Tracking Focus], illetve a felvételek automatikus, események szerinti csoportosítását végző ún. [Event Browse] funkció emelhető ki. A Sony professzionális termékeiből származó 25p filmfelvétel, a CinemaTone Gamma és a CinemaTone Color beállítás, a kibővített fókusztartomány a zebra illetve a Peaking beállítások, a pontosabb videós felvételi beállításokat lehetővé téve most belekerültek a konzumer kategóriás termékekbe is. Az újonnan kifejlesztett 16:9 „Exmor R” CMOS szenzor nagyobb, akár 26,3 mm-ig terjedő gyújtótávolságot (35 mm egyenérték) és a videók és fényképek számára is elérhető, magasabb felbontást nyújt. A 96 GB-os flash memóriával rendelkező HDR-CX700VE 2011. márciusától kapható.

Kulcsszavak: kamkorder Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17