India saját gyártmányú rakétával sikeresen pályára állított három műholdat

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 21. 09:10

India egy saját gyártmányú hordozórakétával sikeresen pályára állított szerdán három műholdat - jelentették be indiai űrkutatási tisztségviselők és az IANS hírügynökség.

A 44 méter hosszú, Polar nevű rakétát a Szatis Dhavan kilövőállomásról indították el, amely az ország déli részén lévő Csennai (korábban Madrász) várostól északra található. A sikeres felemelkedés után 20 perccel a rakéta 820 kilométeres magasságban pályára állította a Resourcesat-2 nevű indiai műholdat, amely a tengeri hajóforgalom figyelésére szolgál, valamint két kisebb szatellitet, egy orosz, illetve egy szingapúri kutatóintézetét.

Az ISRO tavaly már próbálkozott GSLV típusú hordozórakéták felbocsátásával, de ezek sikertelenek voltak.

Egy nappal az indiai rakétafelbocsátás előtt az ország nagy rivális szomszédja, Pakisztán sikeresen tesztelt egy nukleáris töltet hordozására is alkalmas, Hatf 9 típusú, rövid hatótávolságú rakétát. A két ország rendszeresen egymást követő napokon végez rakétakísérleteket.

Kulcsszavak: műhold India

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Ünnepeld a futball életérzését csevegés közben és nyerj te is a Viberen

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció globális piacvezetője minden igazi futballrajongót meghív, hogy vegyenek részt interaktív tippjátékában, amely még közelebb hozza a barátokat, családtagokat és kollégákat az eseményekhez. 

2024. június 14. 11:27

Stúdió kaliberű portréfotózási képességekkel érkezik a HONOR 200 termékcsalád

A HONOR, Európa leggyorsabban növekvő okostelefon-márkája ma a párizsi Hipódromo de París-Longchamp helyszínén egy látványos rendezvényen mutatta be a HONOR 200 termékcsaládot. Az eseményen – amelyen több mint 800 európai újságíró és partner vett részt – a vállalat megerősítette, hogy a HONOR 200-as széria Magyarországra is érkezik. Ezzel együtt most először lesz kapható a régióban és az országban a HONOR 200 és a HONOR 200 Pro. 

2024. június 13. 09:10

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez. A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

2024. június 7. 09:55

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30