Már Magyarországon is kapható a Nexus 4

forrás: Prím Online, 2013. január 31. 14:59

Az LG Electronics hazánkban is piacra dobja a közös projektként megvalósult Nexus 4 okostelefont, a Google Nexus sorozatának legújabb tagját. A Google fejlesztéseinek legjavát felvonultató, 4.2-es Jelly Bean Androidot futtató referenciatelefonjához az LG biztosítja a 4 magos hardveres hátteret.

Az LG és a Google közös fejlesztéseként bemutatkozó Nexus 4 az első okostelefon, amely az Android legújabb, 4.2-es Jelly Bean operációs rendszerét futtatja, és az első Nexus, amely a villámgyors Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processzorral rendelkezik. A Nexus 4 ugyancsak az első olyan Nexus mobiltelefon, amely vezeték nélkül tölthető akkumulátort kapott, ráadásul 15,3 órányi beszélgetési időt kínál 390 órányi készenléttel.A készülék január 31-étől a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor kínálatában érhető el. „A Telenornál arra törekszünk, hogy extra szolgáltatásaink mellett izgalmas készülékújdonságokat is kínáljunk ügyfeleinknek. Nagy öröm számunkra, hogy a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként nálunk érhető el az LG és a Google csúcskészüléke, a Nexus 4, amelynek érkezését a nemzetközi és hazai közönség részéről egyaránt nagy várakozás előzte meg. Bízom benne, hogy a teszteken kiválóan teljesítő referenciamobil itthon is olyan sikeres lesz, mint külföldön” – mondta Fejes Zoltán, a Telenor Magyarország ügyfélkapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Számít a külső

A Nexus 4 kivételesen elegáns külsejében az LG Chocolate és Prada telefonokra emlékeztető formatervezési jegyek figyelhetők meg. A 1280 × 768 felbontású, 4,7 hüvelykes (11,93 cm) kijelző finoman görbülő széle nem akadályozza az ujjak mozgását, a kijelző sértetlenségét pedig a karcálló Corning® Gorilla® Glass 2 üveg szavatolja. A 320 ppi pixelsűrűségű kijelzőn kaptak helyet a szoftveres vezérlőgombok, így azok nem törik meg az ergonomikus kialakítást. A három vezérlőgombbal a visszalépés, home és multitasking funkciókat érhetjük el. A Nexus 4 domináns fekete színét a készülék oldalán húzódó fémkeret és a hátoldali üvegborítás alatti fénylő pixelkockák teszik egyedivé.

A True HD IPS Plus kijelző nagy felbontásának hála az egész kicsi karakterek is jól olvashatók, emellett a szemet is kímélő fehér háttere alacsony energiafogyasztást biztosít, így kivételesen sokáig nézhetünk internetes felületeket. A True HD IPS Plus által nyújtott fényerő a szabadban is jól láthatóvá teszi a telefon kijelzőjét. A minden eddiginél tisztább és élesebb kép megjelenítésében nagy szerep jut a Zerogap Touch technológiának, amely a dupla ITO film- és a levegőréteg kizárásával megszűnteti a fedőüveg és az LCD panel közti rést, így a kijelző vékonyabb lett. A Nexus 4 mindössze 9,1 mm vastag, amelyhez 139 grammos súly párosul.

A Nexus 4 okostelefonokba csúcstechnológiás Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro chipset került, amelyben a 4 Krait mag egyenként 1,5 GHz-es órajelet garantál. A készülék 8 illetve 16 GB háttértárral ellátott változatban érhető el*, és mindkettőben 2 GB RAM valamint az Android leggyorsabb verziója áll rendelkezésünkre. Az eddigi leggyorsabb Nexus okostelefon zavartalan használatához az LG egy 2100 mAh teljesítményű akkumulátort épített a készülékbe.

A pillanat műve - multimédia
A Nexus 4 előlapján 1,3 MP-es, a hátlapján pedig egy nagyteljesítményű 8 MP-es kamera kapott helyet. A főkamera magával ragadó fényképek és HD felbontású videók készítésére egyaránt alkalmas. A Google Photo Sphere függőleges és vízszintes képsorozatokból képes egyetlen gömbfotót készíteni. Városnézés közben egyetlen nevezetes helyről sem maradunk le, mert a Photo Spot funkció jelzi, ha olyan helyre érkeztünk, ahol érdemes valamit lencsevégre kapni. Az elkészült képeket az azonnali feltöltésnek köszönhetően biztos nem veszítjük el, és egyből meg is oszthatjuk.

Nyiss a világra – Android Jelly Bean 4.2 operációs rendszer
A Google applikációinak legjavával szerelte fel a Nexus 4-et. A Google Now profi személyi asszisztensként mindig abban segít, amire éppen a legnagyobb szükség van. Azonnal figyelmeztet, ha a Google Naptárban következőként szereplő találkozóra hamarabb érdemes elindulni, mert éppen dugó van az utakon. Automatikusan emlékeztet a repülőjárat indulására, és arra, hogy mikor, hol kell becsekkolni. A Gmail címre kért visszaigazolások alapján szól az asztal- és szobafoglalásokról is. Megmutatja a környéken éppen játszott mozifilmeket, kávézókat és éttermeket ajánl, de az időjárásról, és az aktuális részvényárfolyamokról a tömegközlekedésről is tájékoztat. A Google Now persze néhány kattintással testreszabható, mindenki szabadon beállíthatja, miben kér segítséget telefonjától.

Az Andorid 4.2 egyik fontos újdonsága a Photo Sphere és a Google Now mellett, hogy az értesítési sávban mostantól több gyorsbeállítás funkció érhető el. A lezárt képernyő is szerepet kapott az újítások között, ahova a legtöbbet használt applikációk widgetei (pl. üzenet, naptár, óra, kamera) kitehetők a gyorsabb elérés érdekében. A Gmail fiókunkban ráközelíthetünk az egyes levelek tartalmára a Swype szerű beviteli módszerrel pedig nem rábökni kell egyes betűkre, hanem egyiktől a másikig húzni az ujjunkat, a szótár pedig következtet a beírni kívánt szóra.

Az Android Jelly Bean 4.2-re optimalizált Google Maps™ segítségével gyorsan és könnyen eljuthatunk bárhova. A beépített hangalapú navigáció az aktuális forgalmi helyzetet is figyelembe veszi, amikor gyalogos, autós, vagy - Budapesten és a világ más nagyvárosaiban - tömegközlekedési eszközökre szabott útvonalat kínál. A Street View, azaz utcanézeti térkép segítségével pedig már a világ 44 országának összesen több mint 3000 városában indulhat bárki virtuális sétára akár telefonjáról is az interneten. Megnézheti a helyi nevezetességeket, kiválaszthatja a megfelelő kávézót, éttermet, hotelt, de a Google Street View a tájékozódásban is segítséget jelenthet.

A Nexus 4 okostelefon 2013. január 31-étől a magyar mobilszolgáltatók között elsőként a Telenornál érhető el. Smarttarifa Extra 6 előfizetéssel, kétéves hűséggel és kétéves tarifamegtartás mellett már 9990 forintért megvásárolható.

*Magyarországon csak a 16 GB-os háttértárral rendelkező verzióban lesz elérhető a készülék.

Fő termékjellemzők:

•    Chipset: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processzor 1,5 GHz-es négymagos Krait CPU-k
•    Operációs rendszer: Android 4.2, Jelly Bean
•    Hálózat: 3G (WCDMA), HSPA+
•    Kijelző: 4,7 hüvelykes (11,93 cm) WXGA True HD IPS+ (1280 × 768 képpont)
•    Memória: 16 GB
•    RAM: 2 GB
•    Kamera: 8,0 MP (hátsó) / 1,3 MP HD (elülső)
•    Akkumulátor: 2100 mAh Li-Polymer (beágyazott) / Beszédidő: 15,3 óra / Készenléti idő: 390 óra
•    Méret: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
•    Súly: 139 g
•    Egyéb: Vezeték nélküli töltés, NFC
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17