Ubuntu Touch OS – 20 fölé bővítenék a készülékek listáját

Czipperer Dia, 2013. február 27. 10:27

A fejlesztők már dolgoznak azon, hogy az Ubuntu Touch OS fejlesztői változata több mint 20 okostelefonon és táblagépen elérhető legyen.

Az Ubuntu Linux-alapú operációs rendszerének fejlesztői verziója múlt héten jelent meg Galaxy Nexus, Nexus 4 okostelefonokra és Nexus 7 és 10 táblagépekre. A fejlesztők jelenleg azon dolgoznak, hogy minél több készülékre elérhető legyen a Touch OS.

 
A tervek nem csak egy márkát érintenek, változatos modellkínálat szerepel a listán, beleértve az ASUS Transformers szériát, a HTC One készüléket, az LG Optimus 4x HD, a Motorola Xoom, a Samsung Galaxy Note és S szériát, valamint a Sony Xperia telefonokat. Emellett a Nexus S és Nexus One modellekre szabott változatokon is dolgoznak. A cél nem kevesebb, mint hogy az Ubuntu Touch széles körben elérhető legyen, szeretnék, hogy széleskörű kompatibilitással rendelkezzen.
 
 
Fontos kiemelni, hogy a rendszer telepítése minden adatot töröl a telefonról – az Androiddal együtt –, így ajánlatos megfontolni, ugyanis ez garanciavesztéssel jár. Használat előtt pedig érdemes elolvasni az Ubuntu által kiadott megjegyzéseket – a jelenleg elérhető verziókhoz –, amelyek tartalmazzák a különféle gondokat, amelyek előjöhetnek. Előfordulnak problémák például, ha az operációs rendszert 3G-vel vagy 4G-vel használjuk, CDMA és LTE gondok is lehetnek, valamint a Nexus 4 például nem hajlandó betölteni, ha az akkumulátor le van merülve. 
 
Jelenleg még csak a fejlesztői változat érhető el, ami azt jelenti, hogy programok írásához, teszteléshez, hibajavításhoz ajánlják. A fejlesztők bíznak benne, hogy az októberi hivatalos megjelenésre már minden lényeges hibát ki tudnak javítani.
 
Forrás: ZDNet.com
 

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17