Újítana a Microsoft?

7 hüvelykes táblagépről keringenek a hírek

Czipperer Dia, 2013. április 11. 16:09

A The Wall Street Journal információi szerint a Microsoft egy új táblagépen dolgozik, amely a Google Nexusára és az Apple iPad minijére hajazva 7 hüvelykes kijelzővel felvértezve érkezhet majd.

A The Wall Street Journal értesülései szerint – a Microsoft terveit jól ismerő forrásra hivatkozva – a vállalat hamarosan egy új, 7 hüvelykes táblagépet mutathat be nagyközönségnek: a fejlesztések már elkezdődtek, és várhatóan az év vége fele fejeződnek majd be.

 

A forrás szerint 7 hüvelykes változat eredetileg nem szerepelt a tavaly tavaszi stratégiában, azonban a vezetők felismerték, hogy szükségük van egy „ütőkártyára”, amellyel versenybe szállhatnak a Google szintén 7 hüvelykes Nexusával valamint az Apple 7,9-es képátlójú iPad minijével.

 

A Microsoft a kérdéssel kapcsolatban megtagadta a választ, így biztosat nem lehet tudni az ügyben. Azonban a hír bejárta a külföldi szaksajtót, vagyis a találgatások sora kezdetét vette.

 

Egyelőre a Google Android és az Apple uralja a táblagéppiacot, így nem csoda, ha a Microsoft is szeretne egy nagyobb szeletet hasítani magának a tortából. A Windows 8 alapú Surface táblagépek eddig csak 10 és annál nagyobb hüvelykes változatban jelentek meg, tehát a vállalat kimaradt a mini-táblagép versenyből – ezt igyekszik pótolni.  

 

A vezetők korábban hivatalosan is elismerték, hogy a Microsoft táblagépeinél olcsóbbakra mutatkozik nagyobb igény. Ahhoz, hogy ezeket az eszközöket vonzóbbá tegyék, nagyobb kínálatra és szélesebb árfekvésre van szükség. 

 

A mostani 7 hüvelykes tablet áráról egyelőre nem tudunk semmit, de vélhetően olcsóbb lesz, mint a korábbi Surfacek, hiszen a cél, hogy méltó kihívója legyen két nagy vetélytársának. 

 

Forrás: wsj.com, CNET.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52