E-mail címre utalhatunk pénzt az IND és a PayPal új megoldásával

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 16. 14:35

A PayPal és az IND Group közös fejlesztésének köszönhetően egyszerre mutatkozik be több piacon az a merőben új, innovatív szolgáltatás, amellyel e-mail cím alapján nyílik lehetőség az átutalásra. A fejlesztésnek köszönhetően barátok, rokonok vagy akár vállalkozások válnak képessé arra, hogy a fogadó bankszámlaszámának ismerete nélkül elindítsanak egy tranzakciót. 

Ki ismeri fejből barátja, ismerőse vagy közvetlen üzleti partnere telefonszámát? Senki. A mobiltelefon a névre kattintva automatikusan indítja a hívást. A 18 vagy akár 24 számjegyből álló számlaszámot, esetleg az ennél is bonyolultabb nemzetközi bankkapcsolatot még kevésbé ismerjük. Éppen ezért volt kézenfekvő az IND számára, hogy a levelező rendszerrel, a könnyen megjegyezhető email-cím alkalmazásával hasonló kényelmi alkalmazást fejlesszen ki.

 

A jövőbemutató banki technológiák miskolci székhelyű specialistája az internetes pénzátutalás vezető szolgáltatójával, a PayPal-lal hozta létre az új online és mobil banki szolgáltatást, amely jóval egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az egyébként bonyolult és időigényes bankolási folyamatot. Ráadásul PayPal előfizetés nélkül is bárki igénybe veheti azt, amennyiben van internet banki hozzáférése és ismeri a címzett e-mail címét.

 

A PayPal alapú IND applikáció hatalmas előnye a bankok számára, hogy nem kell nagymértékű beruházásra költeniük, feleslegessé válik a pénzt és időt egyaránt felemésztő tervezés, fejlesztés és tesztelés, hiszen egy már meglévő, biztonságos szolgáltatást alkalmazhatnak saját internetes felületükön.

 

Természetesen további PayPal funkciók is megtalálhatóak az IND új megoldásában, amelyek teljességgel kompatibilisek a bankok már meglevő online és mobil banki szolgáltatásaival. Így például az ügyfelek PayPal számlát is létrehozhatnak, bankszámláikról a PayPal egyenlegüket azonnal feltölthetik és utalhatnak a PayPal egyenlegről a bankszámlára.

 

„A magyar hátterű IND-t ma már világszerte úgy ismerik, mint a jövő bankjának specialistáját. Célunk egyszerű: élménnyé változtatni a bankolást. Azzal, hogy minél többfajta és kényelmes bankolási, fizetési megoldást kínálunk, a pénzintézeteket segítjük az ügyfelek megtartásában, jobb kiszolgálásában. Az IND és a PayPal együttműködése nyomán az egyik vezető lengyel banknál, az AliorSync-nél, már bevezetett email-alapú alkalmazás sikere is bizonyítja, hogy jó úton járunk." - nyilatkozta Vinnai Balázs, az IND Group vezérigazgatója.

 

 

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09