Ötödik elem ihlette közlekedési kártya lesz Londonban

Czipperer Dia, 2013. november 18. 11:32

Az Egyesült Királyság kormánya egy innovációs fórumon hagyta jóvá azt az ötletet, hogy egy „all-in-one”, minden az egyben kártyával lehessen utazni Londonban, akár repülőn is. A kártyát a híres „Ötödik elem” film után MultiPass névre keresztelték.

Biztosan sokan emlékeznek a híres Bruce Willis filmre, az Ötödik elemre, ahol Korben és Leeloo „világjeggyel” utaznak a másik bolygóra. Ez angolul úgy hangzik, hogy „MultiPass”, amelyet most egy új fejlesztés kapcsán újra felidéznek.

 

Az Egyesült Királyság kormánya nemrég döntött arról, hogy Londonban bevezetnek egy minden az egyben kártyát, amellyel minden tömegközlekedési eszközt igénybe lehet venni, még a repülőgépet is. A MultiPass névre keresztelt kártya a tervek szerint e-ink kijelzővel is rendelkezne, és felváltaná a mostani sok utazási kártyát.

 

2014-ben indul két kísérleti tesztüzem Londonban és Glasgow-ban, a teljes kiépítést pedig a következő évre tervezik.

 

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05