Okostelefon Akadémia: Fókuszban a keresés

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 09:03

Mi mindent ad nekünk az internetes keresés? Tényleg a kezünkbe tette az egész világot, vagy belefulladunk az információáradatba? Mit ér a lexikális tudás a jövőben? Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a keresési lehetőségekből?  A Telenor legújabb Okostelefon Akadémiáján szakértők, kutatók és fejlesztők járják körül, hogy miként változtatja meg mindennapi életünket a keresés.

A Telenor ismét várja az okostelefonok szerelmeseit november 27-én a VAM Design Centerben megrendezendő Okostelefon Akadémián. Az esemény fő témája a keresés, amelyről ismét számos érdekes előadás és program révén adnak aktuális képet a szervezők.Előadások:
 

 • ·         Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője az okostelefonok révén kiemelkedő jelentőséget kapó kontextus alapú keresést mutatja be – „miért kaphatunk más találatot a hamburger szóra mobilon és asztali gépen?”
 •  
 • ·         Pintér Róbert, az eNet mobil kutatások vezetője az okostelefonok kínálta lehetőségek és a piackutatás összefüggését taglalja.
 •  
 • ·         Dencs Gábor a Firefox OS innovatív kereső funkcióját, az adaptív app-keresést mutatja be.
 •  
 • ·         Dojcsák Dániel, a HWSW újságírója a Google keresőmotorjának fejlődéstörténetéről beszél, érintve a kép- és hangalapú keresést és a közösségi funkciók hatását a keresésre.
 •  
 • ·         Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője újszerű módszereket mutat be, hogy legfőbb digitális társunk, az okostelefon milyen megoldásokat kínál a társkeresés terén.
 •  
 • ·         Németh Barbara, az UNICEF munkatársa a HelpAPP nevű okostelefon alkalmazást mutatja be, amellyel az erőszak és a bántalmazás áldozataivá vált gyermekeknek nem kell többé kutatniuk a megoldás után, hiszen az ott lapulhat a zsebükben.
 •  
 • ·         Karáth Balázs, a FindDroid fejlesztője bemutatja, hogyan kereshetjük meg elveszett okostelefonunkat.
 •  
 • ·         Várnagy Priszcilla, a Be-novative alapítója „Hogyan keres egy startup” előadásában megosztja, mit tehet egy startup, ha megvan a jó ötlet és már csak a befektető hiányzik.


Az előadások mellett természetesen a legnagyobb eszközgyártók újdonságai is megtekinthetők lesznek az eseményen. Biztosan ott lesznek az Alcatel, az Asus, a Huawei, az LG, a Nokia, a Microsoft, a Samsung és a ZTE legérdekesebb készülékei és képviselői, az Expo teremben hazai fejlesztők témához kapcsolódó applikációi láthatók, illetve a Firefox sarokban az új mobilplatform nagykövetei a Firefox OS bemutatása mellett várják az érdeklődők kérdéseit, véleményét.

Fentieken túl egyéb szórakoztató programokkal is készülnek a szervezők. A színpadon önként jelentkezők csaphatnak össze egy keresőverseny keretében, ahol bebizonyíthatják, kinek az ujja fürgébb és elméje pallérozottabb, ha egy összetett kérdésre kell gyorsan helyes választ találni okostelefon segítségével. Az est folyamán pedig még QR kódos rejtvényfejtő játék és Okostombola is lesz.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Részletek az esemény Facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/events/568377676571306/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Honnan tudhatjuk, hogy egy weboldal nem biztonságos?

Naponta valószínűleg több tíz, de akár több száz webhelyet is felkeresünk. Biztosan elolvasunk egy-egy cikket, ellenőrizzük a közösségi média profiljainkat, online nézzük a kedvenc műsorunkat, vagy éppen rákattintunk egy barátunktól kapott linkre. Honnan vehetjük észre, hogy az általunk látogatott oldalak biztonságosak-e, nem pedig az adatainkra vadászó webhelyek? 

2021. július 26. 15:56

Útnak indult a Yunex Traffic márka

A korábbi Siemens Intelligens Közlekedési Rendszerek (ITS) új márkanevet vezet be Yunex Traffic néven, és július 1-jétől a Siemens Mobility új vállalataként működik. A vállalat egy gyors ütemben fejlődő piacon pozícionálja magát, ahol stratégiailag kihasználhatja piacvezető pozícióját az utak és városok számára kínált innovatív, intelligens és átfogó mobilitási megoldások terén. Világszinten Markus Schlitt vezérigazgató és Jan Villwock pénzügyi igazgató vezetésével a Yunex Traffic világos üzleti fókusszal és vállalkozói szabadsággal működik, saját növekedési stratégiáját követheti, stratégiai partnerségeket építhet, alakíthatja az iparág digitalizációját és aktívan előmozdíthatja a piaci konszolidációt.

2021. július 26. 14:15

Rossz számlával bukhatjuk az otthonfelújítási támogatást

Alaposan felpörgette az építőipart az utóbbi idők egyik legnagyobb volumenű lakásfelújítási támogatási programja. A 2021. január 1-jével startolt otthonfelújítási támogatással együtt a lakásfelújítási szakmunkákhoz kapcsolódó számlázási kérdések is előtérbe kerültek.

2021. július 26. 12:43

Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot

Az ABB bejelentette, hogy megvásárolja az autonóm mobil robotok gyártása terén globális vezető szerepet betöltő ASTI Mobile Robotics Group-ot (ASTI), amely applikációival széles termékválasztékot kínál a főbb robotikai alkalmazások terén. Az akvizíció eredményeként bővül az ABB robotikai és automatizálási kínálata, és az egyetlen olyan vállalat lesz, amely teljes körű portfóliót kínál a rugalmas automatizálási rendszerek következő generációjához.

2021. július 26. 11:18

A hibrid munkakörnyezet több érzékenységet és rugalmasságot kíván meg a vezetőktől

A munkavállalók közel fele radikális karrierváltáson gondolkodik, hasonló arányban érzik magukat túlterheltnek és kiégettnek – derül ki a Microsoft friss Work Trend Index felméréséből. A tanulmány szerzői és a Microsoft által megkérdezett HR vezetők javaslatokat is megfogalmaznak a járvány mentális következményeinek és a hibrid munkavégzés által generált problémák kezelésére.

2021. július 26. 10:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53