A BlackBerry visszatér a gombokhoz

Czipperer Dia, 2014. január 14. 14:18

A BlackBerry az utóbbi időben egyre inkább az érintőképernyős modellek felé kacsingatott, és bár megmaradt a hagyományos, nyomógombos változatoknál is, egyre több készülék elhagyta ezt a „védjegyet”. De talán a folyamat a jövőben megfordul.

A vállalat vezérigazgatója, John Chen a napokban, a CES-en beszélt a Bloombergnek arról, hogy a jövőben ismét a gombokkal felszerelt modellek kerülnek majd fókuszba. Ő maga azt mondta, nagyon szereti a billentyűzetet, és a jövőben a BB-készülékek terén is ez a megoldás lesz majd a domináns. Igaz, az elmúlt időszakban több érintőképernyős modell is megjelent a BlackBerry háza táján, hosszú távon nem ezt az utat szeretnék folytatni.

 

Chen nem régóta ül a vezetői székben: tavaly november óta. Azóta arra törekszik, hogy újjáépítse a vállalat stratégiáját, melynek egyik eleme, hogy visszahozza a hagyományos nyomógombos modelleket, ezzel újra szeretnének a kormányzati ügyfelekre koncentrálni. Számukra ugyanis a BlackBerry hagyományos gombsoros modelljei nagyban megkönnyítik az e-mailváltást, vagyis a gyors mobilkommunikációt írásban is.

 

Forrás: Bloomberg.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09