Betiltották a BlackBerry megoldását másoló Typo billentyűzetet

Farkas Norman, 2014. április 1. 16:12

A bíróság döntése a kanadai gyártó állítását igazolja, miszerint a Typo Keyboard nevű iPhone kiegészítő a BlackBerry szellemi tulajdonát képező mobil billentyűzet koppintása. A Typo csupán annyival tudott érvelni, hogy a BlackBerry jövője már egyébként is kilátástalan – ez nyilván nem hangzott túl meggyőzően a bíró számára.

Talán még emlékszel a Typo Keyboard nevű iPhone kiegészítőre, amelyről mi is beszámoltunk születésekor. Ez lényegében egy billentyűzetes tok, amely BlackBerryt csinál az iPhone-ból egy fizikai billentyűzet révén, amelynek kialakítása rendkívül hasonlít a BlackBerry Q10 klaviatúrájára. A CrackBerry CES-en készített videója remekül szemlélteti a hasonlóságot.

 

 

Már egy előző cikkben, a Kütyü Magazinon utaltunk rá, hogy a kiegészítő megjelenése szemet szúrhat a QWERTY gombsoros mobiljairól híres kanadai gyártónak. Igazunk volt.

 

Most érkezett a hír, hogy a BlackBerry beperelte a Typo készítőit, s már meg is született a William Orrick bíró döntése, melynek értelmében a másolatnak tekinthető tok forgalmazását ideiglenesen korlátozzák, míg a per le nem zárul. Ezután valószínűleg véglegessé válik a korlátozás, hiszen a Typo tarsolyában nem sok érv rejtőzik, míg a BlackBerry láthatóan meggyőzte a bírót arról, hogy a kiegészítő piacra kerülése nagy és kijavíthatatlan károkat okozhat neki, illetve a vásárlókat is összezavarhatja.

 

A Typo érvelése eddig sem volt igazán szimpatikus, hiszen abból indult ki, hogy a BlackBerry számára hamarosan itt a vég, s kilátástalan helyzetében már úgysincs sok vesztenivalója.

 

 

[Forrás: The Sydney Morning Herald]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53