Betiltották a BlackBerry megoldását másoló Typo billentyűzetet

Farkas Norman, 2014. április 1. 16:12

A bíróság döntése a kanadai gyártó állítását igazolja, miszerint a Typo Keyboard nevű iPhone kiegészítő a BlackBerry szellemi tulajdonát képező mobil billentyűzet koppintása. A Typo csupán annyival tudott érvelni, hogy a BlackBerry jövője már egyébként is kilátástalan – ez nyilván nem hangzott túl meggyőzően a bíró számára.

Talán még emlékszel a Typo Keyboard nevű iPhone kiegészítőre, amelyről mi is beszámoltunk születésekor. Ez lényegében egy billentyűzetes tok, amely BlackBerryt csinál az iPhone-ból egy fizikai billentyűzet révén, amelynek kialakítása rendkívül hasonlít a BlackBerry Q10 klaviatúrájára. A CrackBerry CES-en készített videója remekül szemlélteti a hasonlóságot.

 

 

Már egy előző cikkben, a Kütyü Magazinon utaltunk rá, hogy a kiegészítő megjelenése szemet szúrhat a QWERTY gombsoros mobiljairól híres kanadai gyártónak. Igazunk volt.

 

Most érkezett a hír, hogy a BlackBerry beperelte a Typo készítőit, s már meg is született a William Orrick bíró döntése, melynek értelmében a másolatnak tekinthető tok forgalmazását ideiglenesen korlátozzák, míg a per le nem zárul. Ezután valószínűleg véglegessé válik a korlátozás, hiszen a Typo tarsolyában nem sok érv rejtőzik, míg a BlackBerry láthatóan meggyőzte a bírót arról, hogy a kiegészítő piacra kerülése nagy és kijavíthatatlan károkat okozhat neki, illetve a vásárlókat is összezavarhatja.

 

A Typo érvelése eddig sem volt igazán szimpatikus, hiszen abból indult ki, hogy a BlackBerry számára hamarosan itt a vég, s kilátástalan helyzetében már úgysincs sok vesztenivalója.

 

 

[Forrás: The Sydney Morning Herald]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09