Olcsó alapmobillal rukkolt elő a Microsoft – Nokia 215

Farkas Norman, 2015. január 6. 11:38

A Microsoft bemutatta az egy- és kétkártyás változatban is piacra kerülő Nokia 215 készüléket, amely egy igen olcsó, alapfunkciókra kihegyezett butamobil gyors és adatforgalom-takarékos böngészési lehetőségekkel és extrém hosszú üzemidővel felvértezve.

A redmondi szoftveróriás bebizonyította, hogy a Nokia bekebelezése után nem feledkezett meg a klasszikus mobiltelefonokat előnyben részesítő felhasználókról: bemutatta a Nokia 215 és 215 Dual SIM készülékeket.

 

A hagyományos kialakítással (fizikai számgombok, fölöttük kijelző) megáldott újdonságok az alapfunkciókra, vagyis a telefonálásra és az üzenetkezelésre  vannak kihegyezve, de ezek mellett  extrém hosszú üzemidőt és internet elérést is kínálnak. Utóbbira az Opera Mini böngésző teszi őket alkalmassá, amely csekély adatforgalom generálása mellett, a GPRS/EDGE hálózati támogatás dacára is viszonylag gyorsan tölti be a weboldalakat.

 

 

A készülékekről lehetőség van a közösségi fiókok elérésére és kezelésére az előtelepített Facebook, Facebook Messenger és Twitter alkalmazások jóvoltából. A szoftverek között a Bing kereső és az MSN Időjárás appja is megtalálható.

 

A Series 30+ platform köré épülő Nokia 215 és Nokia 215 Dual SIM tipikus alapmobilok, de a telefonáláson és üzenetkezelésen felül több extrát is kínálnak. Támogatják például az MP3 zeneszámok lejátszását, Bluetooth 3.0 moduljuk és a SLAM szolgáltatás révén pedig lehetőséget kínálnak a beléjük helyezett – max. 32GB méretű – microSD memóriakártyán tárolt fájlok megosztására.

 

A zöld, fehér és fekete árnyalatokban piacra kerülő készülékek előlapján egy 2,4 hüvelykes, 320 x 240 pixel (QVGA) felbontású megjelenítő terül el, hátlapjukon pedig egy 0,3 megapixeles, QVGA videók rögzítésére alkalmas kamera csücsül, ami mellé egy LED villanót is tettek a mérnökök. A segédfénynek minden bizonnyal több hasznát veszik a gyakorlatban elemlámpaként a felhasználók, mint gyenge fényviszonyok között való fotózáskor.

 

A telefonok burkolata alatt egy 1100mAh kapacitású akkumulátor lapul, ami az alacsony fogyasztású hardvernek köszönhetően az egy SIM-es Nokia 215 esetében akár 20 órányi telefonbeszélgetést, vagy 29 napos készenléti időt képes produkálni egy feltöltéssel. A kétkártyás testvérmodell esetében maximum 21 napos készenlétet ígér a Nokia.

 

A Microsoft újdonságai Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és Európa bizonyos régióban is elérhetők lesznek, várható áruk (adók és illetékek nélkül) 30 dollár körül alakul.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59