Karácsonykor kerül a mozikba a film Edward Snowdenről

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 24. 11:31

December 25-én mutatják be a mozik Oliver Stone filmjét az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató informatikusának, Edward Snowdennek a történetéről - jelentette be a film forgalmazója az Open Road films.

Az amerikai filmrendező - aki egyebek mellett A szakasz, a Született gyilkosok című mozikat is rendezte - Luke Hardingnak, a The Guardian brit napilap újságírójának A Snowden-akták: a világ legkörözöttebb emberének igaz története című könyvét, illetve Snowden ügyvédjének, Anatolij Kucserenának a Time of the Octopus című regényét vette nagy költségvetésű thrillerének alapjául.

 Snowdent Joseph Gordon-Levitt fogja alakítani, olyan partnerei lesznek, mint Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto és Tom Wilkinson. A forgatás már el is kezdődött Münchenben, számos helyszínen fognak dolgozni, májusra tervezik befejezni a forgatást.

Edward Snowden történetét feldolgozta már Laura Poitras Citizenfour című dokumentumfilmjében, amelyet tavaly mutattak be, és amelyet nagy esélyesnek tartanak arra, hogy vasárnap este kategóriájában Oscar-díjat nyerjen.

Kulcsszavak: adatlopás NSA Snowden film

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09