Snowden kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Snowden

Para vagy nopara? TASZ-kampány a biztonságért

A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) egy nemzetközi kezdeményezés magyarországi partnereként a telekommunikációs eszközöket használókat fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet. A jogvédők a mobiltelefon-használatot, online levelezést és böngészést biztonságosabbá tevő alkalmazásokat gyűjtötték össze a nopara.org honlapon. 

Kulcsszavak: Snowden biztonság
2016. január 22. 11:09

A Snowden-ügy kedvezett a terroristáknak?

Az új adatvédelmi rendelkezések, amelyeket Edward Snowden kormányzati megfigyeléssel kapcsolatos kiszivárogtatásai nyomán vezettek be, megnehezítették a hírszerzés munkáját a terrorizmus feltérképezésében. Snowden sztoriját filmvászonra is vitték, ám arra tavaszig már biztosan várni kell.

Kulcsszavak: Snowden film
2015. december 5. 09:12

Befejezi a metaadatgyűjtést az amerikai hírszerzés

A váltás több mint két évvel azután következik be, hogy az utóbb Moszkvába szökött informatikus, Edward Snowden leleplezte a külföldi jelhírszerzésre szakosodott Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési gyakorlatát.

2015. november 30. 11:26

A titkosszolgálatoknak teljes hozzáférésük van az okostelefonokhoz

Edward Snowden szerint a brit és az amerikai titkosszolgálatok olyan technológiát fejlesztettek ki, amelynek segítségével gyakorlatilag teljes ellenőrzésük alá tudják vonni a megfigyelt célszemély okostelefonját.

2015. október 6. 13:33

Snowden felbukkant a Twitteren - több százezer követőt szerzett magának

Pár óra alatt több százezer követőt szerzett magának a Twitteren Edward Snowden, az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal moszkvai emigrációban élő egykori rendszerelemzője, aki kedden váratlanul feliratkozott az internetes közösségi oldalra.

Kulcsszavak: Snowden
2015. október 1. 13:36

USA: nincs kegyelem Snowdennek

Elutasította a Fehér Ház azt a két éve elindított petíciót, amelynek aláírói azt kezdeményezték, hogy részesüljön elnöki kegyelemben Edward Snowden Moszkvába szökött amerikai informatikus, aki leleplezte a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési gyakorlatát.

2015. július 29. 17:38

WikiLeaks: a francia államfőket is megfigyelte az NSA

Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy korábbi, valamint Francois Hollande jelenlegi francia elnök után is kémkedett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írta honlapján a WikiLeaks kiszivárogtató portál birtokába került dokumentumokra hivatkozva a Libération francia lap.

2015. június 24. 10:34

Életében szobrot állítottak Snowdennek

Ritkán esik meg közszereplőkkel: Edward Snowden ezt is megérte. A műalkotás egy napig volt látható a nyilvánosság számára.

Kulcsszavak: Snowden
2015. április 13. 11:48

Karácsonykor kerül a mozikba a film Edward Snowdenről

December 25-én mutatják be a mozik Oliver Stone filmjét az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató informatikusának, Edward Snowdennek a történetéről - jelentette be a film forgalmazója az Open Road films.

Kulcsszavak: adatlopás NSA Snowden film
2015. február 24. 11:31

Snowden: mobiltelefonok kódjait is feltörte az NSA és a brit GCHQ

A SIM-kártyák feltörésével lehetővé vált számukra, hogy észrevétlenül megfigyeljék a felhasználók kommunikációját.

2015. február 20. 08:38

Snowden: az NSA automatikus ellentámadásra képes vírussal rendelkezik

A megfigyelési botrányt kirobbantó Snowden szerint a MonsterMind nevű vírus félelmetes fegyver.

2014. augusztus 14. 14:24

Az internet jövőjét veszélyeztetik Snowden kiszivárogtatásai az NSA volt vezetője szerint

A szabad internet jövőjét veszélyeztetik Edward Snowden kiszivárogtatásai az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt igazgatója szerint, aki a Der Spiegel című német hetilapnak adott interjúban bocsánatot kért Németországtól az adatgyűjtő programok lelepleződésének következményei miatt.

2014. március 23. 13:32

Le Monde: a francia titkosszolgálatnak hozzáférése van a legnagyobb hazai mobilszolgáltató adataihoz

A legjelentősebb francia mobilszolgáltató, az Orange teljes adatforgalmát és az abban rögzített minden adatot a francia titkosszolgálatok (DGSE) rendelkezésére bocsát - írta csütörtök délután megjelent számában a Le Monde című francia napilap.

2014. március 21. 12:22

Hírportált indítottak Edward Snowden újságíró társai

Az elfogott jelentés (The Intercept) címmel hírportált indítottak hétfőn az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtő tevékenységét leleplező Edward Snowden újságíró társai.

2014. február 10. 12:38

Snowden webbejáró segítségével gyűjtötte a titkos információkat

Egy olcsó és könnyen hozzáférhető szoftver, egy webbejáró segítségével jutott hozzá nagy mennyiségű információhoz az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtését leleplező Edward Snowden - írta vasárnapi számában hírszerzési forrásokra hivatkozva a The New York Times.

2014. február 10. 10:20

Kegyelmet sürgetett Snowdennek a The New York Times

Az új év második napján elnöki kegyelmet vagy legalább vádalkut sürgetett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező amerikai informatikus, Edward Snowden számára a The New York Times.

2014. január 2. 17:51

2013 – az év, amikor a világ rádöbbent, hogy megfigyelik

Az idei év egyik legfontosabb nemzetközi történése Edward Snowden nevéhez kötődik: a férfi olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek azt bizonyították, hogy az amerikai titkosszolgálatok jóformán az egész világot megfigyelik. Ez alapot adott a félelmeknek, miszerint egy olyan „Nagy Testvér” van kialakulóban, amely mindenre képes, s amivel szemben semmi sem maradhat titokban.

 

2013. december 30. 10:40

Titkos adatgyűjtés - Snowden úgy érzi, teljesítette küldetését

Edward Snowden úgy érzi, hogy teljesítette azt a küldetést, amelyet eltervezett. Ezt a The Washington Post című amerikai lapnak mondta az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses munkatársa az orosz fővárosban. Az interjúból a lenta.ru orosz hír-és elemző portál közölt kedden részleteket.

2013. december 25. 10:16

A Huawei is tiltakozik a titkos adatgyűjtés ellen

Ingerülten reagált a Huawei, Kína távközlési vállalatóriása azokra a hírekre, amelyek szerint állítólag szerepelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által megfigyeltek listáján - derült ki a cég közleményéből, amelyet a kínai média ismertetett.

2013. szeptember 14. 08:35

Snowdenre keresztelné innovatív járműtechnológiáját egy kínai cég

Bejegyzett kínai technológiai védjegy lehet a "Snowden". Egy ottani vállalat azt állítja, olyan korszakos újítást fejlesztett ki az elektromos autók gyártása terén, amelynek jelentősége Edward Snowden, a titkos amerikai adatgyűjtést leleplező volt informatikus kiszivárogtatásához fogható  írta pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a South China Morning Post lap cikkét idézve.

 

2013. augusztus 18. 09:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14