360 fokos videók a YouTube-on

Czipperer Dia, 2015. március 30. 17:08

Debütáltak az első 360 fokban megnézhető videófelvételek a YouTube-on. A felvételek önmagukban is érdkesek és látványosak, virtuális valóság headsettel azonban egészen egyedi élményt nyújtanak.

A napokban látott napvilágot egy videó a YouTube-on, amelyben arról számolnak be, hogy a videómegosztó ezentúl támogatja a 360 fokos videókat, melyeket virtuális valóság headsettel lehet megnézni. Akkor már az első felvételek is elstartoltak.

 

Egy GoPro kamerával rögzítették azt a felvételt, amely elsők között volt elérhető a YouTube-on a 360 fokban megtekinthető tartalmak közül. Az Intel a Kolorral közösen készítette a videót. Ezen kívül pedig már számos másik tartalom is elérhető, íme néhány közülük:

 

 

 

 

A feltételeket PC-ról és androidos készülékekről is meg lehet nézni Chrome böngészőn vagy a hivatalos Android appon keresztül. Mindössze annyit kell tenni, hogy a gépen az egeret a megfelelő irányba navigálva válthatunk szöget, illetve az androidos YouTube alkalmazásban a megfelelő pont megérintésével és ujjunk mozgatásával állíthatjuk be a kívánt szöget.

 

Az igazi élményhez azonban egy virtuális valóság headsetre van szükség, amely képes megadni azt az élményt, mintha a felhasználó valóban az adott helyen lenne.

 

Azt mindenesetre érdemes hozzátenni, hogy tapasztaltunk akadásokat mobilon. Miután leállítottuk a videót, majd újra elindítottuk, már nem tudtunk változtatni a megjelenés szögén. Próbáljátok ki ti is, és számoljatok be tapasztalataitokról.

 

Forrás: petapixel.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 280 Hz-es AGON by AOC 27 hüvelykes ívelt monitor felülmúlja a versenytársakat

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – örömmel mutatja be az AOC GAMING C27G4ZXE modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely a magával ragadó, magas képfrissítési sebességű játék határait feszegeti. 

2024. június 24. 20:03

A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni

A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.

2024. június 24. 18:20

Ismét piacvezető lett a Huawei

A Huawei lett a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében a Canalys piackutató cég szerint.  A márka folyamatos innovációval erősíti piaci pozícióját, legújabb termékei, többek között a Magyarországon is elérhető HUAWEI WATCH FIT 3 és a HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition okosórák a felhasználók igényeire fókuszálva, sokoldalú funkcionalitással szélesítik a termékek palettáját.

2024. június 24. 16:39

Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról

A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.

2024. június 24. 14:58

A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak

Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek – a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át. 

2024. június 24. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02