Innovációs TechShow az Akvárium Klubban

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 26. 10:23

Víztakarékos "okoszuhanyfej", kerekes székeseket segítő útvonaltervező, multimédia drónshow és agyszenzorokkal vezérelhető csocsó: a digitális ipar hazai újdonságait, legérdekesebb fejlesztéseit ismerhetik meg az érdeklődők ma, azaz kedden a Magyar Innovációs TechShow-n a budapesti Akvárium Klubban.

Innovációs Techshow lesz az Akváriumban. Az idén bemutatott innovációk között szerepel például a 5Litres víztakarékos "okoszuhanyfeje", amelynek segítségével kényelmesen le lehet zuhanyozni az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből, valamint a Beerides, az utazások alkalmával a reptéren hagyott autók hasznosítását segítő alkalmazás. 

A látogatók megismerhetik a Route4u-t, amely a kerekesszékes közlekedést segíti a felhasználók által automatikusan generált térképekkel. Különleges eszköz és alkalmazás a Moow, amely a tehenek gyomrának PH-értékét ellenőrzi egy szonda segítségével, így még időben kiderül, ha egy tehenet az elsavasodás veszélye fenyeget, ami a leggyakoribb halálozási ok ezeknél az állatoknál. 
   
 
 
Az eseményen a közönség megismerkedhet a Dancing with Drones, azaz Drónokkal táncoló elnevezésű projekttel is, amelyben a pilóta nélküli repülők előre programozott útvonalak nélkül, valós időben reagálnak egy táncos mozdulataira. A projekt hátterében a CollMot, az ELTE Biológiai Fizika Tanszékén Vicsek Tamás által vezetett európai projekthez csatlakozó robotikai csapat áll, amely Nina Kov magyar származású koreográfust is bevonta a tudományt és művészeteket összekapcsoló fejlesztésekbe és alkalmazásokba. A cég az autonóm drónraj egyéb alkalmazásaira is szakosodik, drónrajjal a katasztrófavédelemtől a mezőgazdasági felmérésekig számtalan alkalmazásban lehet olyan feladatokat megoldani, amit más eszközökkel vagy egyedi drónokkal nem. 
   
A rendezvény főszponzora, a Magyar Telekom mobiltechnológián alapuló, valós idejű betegirányító és erőforrás allokáló rendszerét mutatja be. A rendszer célja, hogy fejlett informatikai megoldással támogassa az egészségügyi intézménybe érkező páciens ellátását az intézménybe érkezéstől a távozásig. A Kitchen Budapest – a vállalat innovációs és inkubációs laborja – agyszenzorokkal vezérelhető csocsóval várja a látogatókat.
   
A Mobilitás és Multimédia Klaszter rendezte TechShow mintegy 20 kiállítóját nagyvállalati döntéshozókból, IT-szakemberekből, befektetőkből és a szakmédia képviselőjéből álló zsűri választotta ki a jelentkezők közül.
 
Kép: kozpontban.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53