Egységes etikai kódexet fogadtak el a legnagyobb hazai társkereső oldalak

forrás: Prím Online, 2015. június 19. 09:17

A legnagyobb magyar online társkereső oldalak együtt alkották meg saját etikai kódexüket, amelyet végül mindegyikük el is fogadott. Az Online Társkereső Szolgáltatások Etikai Kódexe azért jött létre, hogy egy, a hazai szinten általánosan elfogadott alapvető etikai szabálygyűjteményként szolgáljon, és biztosítsa a felhasználók személyiségi jogainak védelmét.

A magyarországi online társkeresés története egészen 1998-ig nyúlik vissza. Ekkor alakult meg az első hazai párkereső oldal, amit aztán gyors egymásutánban követettek újabb és újabb hasonló oldalak. Ma Magyarországon több százezren keresik párjukat a világhálón, azonban nem minden társkereső oldal biztosítja felhasználóinak azokat az alapvető jogokat és feltételeket, amelyek megilletik őket.

 

A hazai online társkereső piac legnagyobbjai a Randivonal.hu kezdeményezése mögé álltak és állították össze saját szakmai etikai kódexüket. Az Online Társkereső Szolgáltatások Etikai Kódexét a Randivonal mellett a Csajok és Pasik, a Cronos, a Párom.hu, a Lovebox.hu, a Melegrandi.hu, a Viszony.hu és az ÚjSzerelem.hu oldalak fogadták el.

 

Weiler Péter, a Randivonal.hu oldalt is üzemeltető Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a dokumentumban lefektetett alapelveket az online társkereső oldalakat üzemeltető hazai vállalkozások magukra kötelezően ismerik el. A megfogalmazott elvárások betartása lehetővé teszi az egységesen vallott értékek érvényesülését, elősegíti az átláthatóbb működést és a hazánkban több százezer online társkereső érdekeinek, jogainak betartását.

 

A dokumentum a www.etikustarskeresok.hu oldalon elérhető bárki számára. Készítői a jövőben tervezik ennek felülvizsgálatát, kiegészítését annak érdekében, hogy a társadalmi, piaci folyamatoknak permanensen megfeleljen. A kódexet eddig elfogadó társkereső oldalak üzemeltetői várják azon online társkereső oldalak további csatlakozását, akik meg tudnak és kívánnak felelni az általuk felállított szakmai nívónak.

 

„Tudjuk, hogy magasra tettük a mércét és azzal is tisztában vagyunk, hogy vannak olyan piaci szereplők, akik nem örülnek ennek. A kapu azonban nyitott mindenki számára, aki hajlandó etikus cégként a hazai online társkeresőket méltó módon kiszolgálni" – tette hozzá Weiler.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

AOC GAMING G3 sorozatú monitorok 165 Hz frissítéssel és 1000R görbülettel

Az AOC az AGON by AOC ernyőmárkával újramárkázta teljes gaming szegmensét. Az AGON by AOC az AOC portfóliójának összes, játékkal kapcsolatos termékét magába foglalja, a gaming monitoroktól kezdve a gaming fejhallgatókon, mechanikus billentyűzeteken át a gaming egerekig és egéralátétekig - minden játékos számára, három különböző szinten.

2021. július 29. 11:21

Így látják a pályakezdő mérnököket a hazai nagyvállalatok

Nyitott szemlélet, határozottság, magas szintű informatikai tudás. Ezek a legjellemzőbb erősségei a most pályára lépő mérnök generációnak az Együtt a Jövő Mérnökei Szövetség (EJMSZ) és a Tech People közös, 2021. májusában készült kutatása szerint. Magyarország 75 legmeghatározóbb, száz főnél több műszaki szakembert foglalkoztató gyártó- és termelővállalat felsővezetőinek személyes megkérdezésén alapuló felmérés viszont arra is rámutat velük kapcsolatban, hogy a munkába álló fiatalok felületes műszaki tudása, a proaktivitásuk hiánya és a tapasztalatlanságuk még mindig jelentős plusz terhet, képzési kötelezettséget ró az őket alkalmazó vállalatokra.

2021. július 29. 10:04

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

A Huawei Watch 3 széria az első okosóra-család a piacon, amelynek számlapja képes háttérként dinamikus képeket, rövid videókat, vagy akár játékot is megjeleníteni. Az órába épített innovatív technológiának köszönhetően a felhasználók nemcsak játszhatnak az okosórájukon, hanem a különféle animációkkal csillagászati felfedezéseket tehetnek, sőt a Hold felszínét és fázisait is nyomon követhetik. 

2021. július 28. 18:11

A Sony bemutatja az új cserélhető objektíves vlog kameráját

A Sony bejelentette az Alpha-sorozat első cserélhető objektíves vlogger kameráját, az új ZV-E10-et. A kezdetektől fogva vlogolásra és vloggerek számára tervezett kamera ötvözi a Sony fejlett képalkotó technológiáját a széleskörű kezelhetőséggel és a kifejezetten videósok számára optimalizált egyedi funkciókkal.

2021. július 28. 16:29

Allianz: 9 trend a Covid–19 utáni légi közlekedésben

A Covid–19-et követő válság miatti hirtelen leállás súlyosan érintette a légi közlekedési szektort. 2020 áprilisában a világ kereskedelmi flottáinak kétharmada tétlenül a parkolt az aszfalton, miközben az utasforgalom 90 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A légi közlekedési ágazat most lassan felépül a belföldi utazásoknak köszönhetően, egyre több repülőgép tér vissza az égboltra.

2021. július 28. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53