A cégek 60%-át érte már biztonsági incidens

forrás: Prím Online, 2015. november 29. 09:28

A Kaspersky Lab legújabb jelentése rámutatott arra, hogy a vállalkozások 60%-a elismerte, hogy legalább egy olyan IT-biztonsági incidens érte őket, amely pénzügyi veszteséghez vezetett. 

A Kasperksy felméréséből kiderült, hogy egyre több céget ér valamilyen biztonsági incidens. Ezek nagy része pedig pénzügyi veszteséghez is vezet. A globális felmérésben több mint 5500 vállalati vezető és szakember vett részt, összesen 26 országból. A kibertámadások okozta közvetlen pénzveszteség problémája mára fő kérdéssé vált az üzleti IT-biztonság megteremtésében, a csalás kockázatának mérséklése pedig olyan jelentős kérdések szintjére jutott, mint a rosszindulatú támadások és az adatszivárgás megelőzésének mihamarabbi megoldása.

 

Más típusú kiberbiztonsági jogsértések – köztük a legveszélyesebbek is, mint a számítógépes kémkedés – még mindig elegendő időt biztosítanak a kockázatok csökkentéséhez. Ugyanakkor a pénzveszteség szinte azonnal befolyásolja az irányítást és a hírnév megítélését. Ezért a vállalkozásoknak fel kell ismerniük és el kell dönteniük, hogy kié a támadások megelőzésének teljes felelőssége.

 

A megoldások kiterjesztése a pénzügyi tranzakciók folyamatának biztosítását illetően szintén nem jól definiált: egyes vállalatok a bankokra támaszkodnak, mások külső megoldásokat használnak vagy kifejlesztik saját szokásaikat, és néhányak még egyáltalán nem vezettek be csalást megelőző megoldásokat.

 


 

A jelentés legfőbb eredményei:

  • A vállalkozások 47%-a úgy érzi, hogy javítaniuk kell a pénzügyi tranzakcióik védelmén. 
  • A vállalatok 72%-a keres olyan pénzügyi szolgáltatót, amely kiemelkedő hírnévvel rendelkezik az IT-biztonság területén is.
  • A pénzügyi szervezetek még maguk is azon vannak, hogy kidolgozzanak egy egységes megközelítést azzal kapcsolatban, hogy ki felelős valójában az ügyfeleiket érintő csaló műveletek megelőzéséért. 

 

Ross Hogan, a Kaspersky Lab csalásmegelőzési osztály globális vezetője kifejtette, hogy még mindig a leggyakrabban használt módszer az adathalászat és a rosszindulatú programok, azonban a szakértők észleltek már olyan pénzügyi kibertámadásokat is, melyek kifinomult state-of-the-art kampányokat alkalmaztak. Annak érdekében, hogy megbízható védelmet biztosítsunk, az egyéb csatornák biztonságát is figyelembe kell venni, mint például a mobil eszközökét, Wi-Fi hálózatokét és a pénz utalására használt csatornákét is a vállalat területén kívül. Amikor az összetettség találkozik 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50