Az ABB értékes műszerekkel támogatja a BME szakmai oktatási tevékenységét

forrás: Prím Online, 2018. június 26. 14:55

A vállalat összesen 2,5 millió forint értékű műszaki eszközt adományoz az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Villamos Energetika Tanszéke számára a szakmai oktatás támogatására.

A három REF615 kompakt védelmi készüléket és két AFS660 típusú switchet Dr. Kiss István tanszékvezető és Dr. Veszprémi Károly, az egyetem oktatási rektor-helyettese vette át Taira-Julia Lammitól, az ABB Kft. ügyvezetőjétől.

 

A REF615 a leggyakoribb középfeszültségű védelmi készülék a közmű- és ipari villamoshálózatok vezérlésére, mérésére, védelmére és felügyeletére. Az együttműködésnek köszönhetően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói az iparágban használatos, korszerű eszközök használatán keresztül ismerkedhetnek meg a védelmek és technológiai informatikai hálózatuk működésével. Az ABB szakemberei immáron két éve vesznek részt az Egyetem védelmi és irányítástechnikai képzésében, mint vendég előadók. A legújabb védelmi készülékek használatbavételével az elméleti képzés mellett, a gyakorlati tudás elsajátítása is növeli a hallgatók munkaerő piaci versenyképességét, és segít a digitalizációt készség szinten is használni tudó mérnök állomány növelését.

 

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Villamos Energetikai Tanszékén belül kimagasló szintű - az ABB számára is fontos fókuszterület - a villamos energetika, villamos energia elosztás oktatása, kutatása. 

 

Az életszerű, gyakorlati ismeretek átadása, és a társadalmi szerepvállalás egyaránt kiemelt jelentőséggel bírnak az ABB kultúrájában. A cég az elmúlt években számos alkalommal támogatott különböző oktatási intézményeket, például az Óbudai Egyetem számára műszaki eszközöket, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Generátor Alapítványa műszaki oktatásának támogatására 1 millió forintot ajánlott fel, valamint kisfeszültségű termékeket és szerelési anyagokat adományozott a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakközépiskolának. 

 

Taira-Julia Lammi, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta: „Az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem cégünk számára kiemelten fontos szakmai képzési intézmény, amellyel évek óta nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. A tárgyi eszközökön és oktatáson felül immáron harmadik éve hirdettük meg női hallgatók számára szóló mentorprogramunkat, amelyben az egyetem hallgatói minden évben sikeresen vesznek részt, és többen vállalatunknál kezdték el a karrierjüket.” 

 

Dr. Veszprémi Károly, a BME oktatási rektor-helyettese kifejtette: „A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek mindig is kiemelten fontos az ipari vállalatokkal való jó kapcsolat, különösen, ha azok területük élvonalába tartoznak. Ez minden kétséget kizáróan igaz az ABB-re, hiszen ez a vállalat az energetikai terület egyik világszintű zászlóshajója. Ehhez jól illeszkedik a BME, amely ugyanezt a szerepet tölti be a magyarországi mérnökképzésben. Oktatásunk, kutatásunk akkor tud magas színvonalon működni, ha figyelembe vesszük a ipar igényeit, ha oktatásunkban a legmodernebb eszközöket használjuk. Ebben jelent nagy segítséget a mostani támogatás.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

2024. június 17. 11:28

K&H: Adatvédelem szintjén csak kevesen értenek az AI-hoz

Egyre több cég alkalmazza a mesterséges intelligenciát, de kevesen mondhatják el, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen hazai és nemzetközi, pénzügyi, felügyeleti és adatvédelmi szabályokat szükséges betartaniuk és hogyan alakíthatnak ki egy biztonságos, felkészült környezetet egy AI projekt megvalósulásakor. 

2024. június 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30