SUSE Linux Enterprise 15: felkészülés a szoftveresen vezérelt jövőre

forrás: Prím Online, 2018. július 17. 09:57

A SUSE bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 15 operációs rendszer, amely a legújabb elvárásoknak megfelelve segíti az ügyfeleket a gyors digitális átalakulásban. 

Az üzemeltetést és a DevOps megközelítést támogató megoldás rövidebb reakcióidőt és alacsonyabb költségeket eredményez, miközben az új típusú, digitális üzleti működés követelményeinek is eleget tesz. 

 

„A digitalizáció előretörésével a vállalatok világszerte alakítják át IT-rendszereiket, és sorra vezetik be a modern és agilis technológiákat, a különböző feladatokhoz és alkalmazásokhoz azonban különféle infrastruktúrákra van szükségük. Ez gyakran azzal jár, hogy felhőalapú platformokat integrálnak a nagyvállalati rendszerekbe, összevonják a konténeres fejlesztést a hagyományossal, vagy ötvözik egymással a régi alkalmazásokat és a mikroszolgáltatásokat. A SUSE ezért „multimodális” operációs rendszert fejlesztett ki a hagyományos és az új típusú, szoftveresen vezérelt infrastruktúra közötti szakadék áthidalására. Így született meg a SUSE Linux Enterprise 15” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

 

„Az operációs rendszer továbbra is alapvető építőelemnek számít még a fejlettebb infrastruktúrákban is. A felhők működtetéséhez a Linux lett a preferált megoldás, ahogyan a modern, felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez is, emellett a szoftverfejlesztő vállalatok körében is kedvelt platform. Napjainkban a Linuxot széles körben veszik igénybe hagyományos és új generációs szoftverek futtatására a hardveres, virtuális és konténeralapú környezetekben. A SUSE Linux Enterprise jól használható az SAP-alkalmazásokhoz, mainframe-rendszerekhez, a nagy teljesítményű számítástechnikában és más Linux Enterprise-központú alkalmazási területeken” – tette hozzá Stephen Belanger, az IDC számítási platformokra szakosodott vezető kutatási elemzője. 

 

 

A SUSE Linux Enterprise 15 modern, moduláris operációs rendszer, amely leegyszerűsíti a vegyes, azaz tradicionális és új megoldásokat tartalmazó környezetek működtetését. A megoldás hatékonyabbá teszi a hagyományos IT-infrastruktúra üzemeltetését, és a fejlesztők számára is ideális platformot kínál, így lehetővé teszi, hogy az ügyfelek könnyen telepítsék és mozgassák az üzletileg kritikus szolgáltatásokat a helyi és a nyilvános felhőkörnyezet között.

 

A SUSE Linux Enterprise 15 „közös kódbázissal” gondoskodik az alkalmazások mobilitásáról a multimodális IT-környezetekben. Ez a közös kódbázis teszi lehetővé a megbízható működést és a szolgáltatások átlátható mozgatását a hagyományos és a szoftveresen vezérelt infrastruktúra között, bármilyen feladatról legyen is szó, beleértve a mikroszolgáltatások létrehozását SUSE CaaS Platform segítségével, a legújabb SAP-alkalmazások telepítését SUSE Linux Enterprise Server rendszeren vagy éppen a SUSE OpenStack Cloud megoldás használatát az erőforrások kezelésére. A fejlesztői közösség igényeit is szem előtt tartó SUSE Linux Enterprise 15 révén a szervezetek továbbá egyszerűen válthatnak az ingyenes fejlesztői előfizetésről vagy közösségi Linuxról (openSUSE Leap) a teljeskörűen támogatott nagyvállalati Linuxra. 

 

Napjainkban egyre több vállalatnál ismerik fel, hogy a jövő fejlett analitikai (pl. AI, gépi tanulási) és szimulált modellezési alkalmazásaihoz nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) infrastruktúrára lesz szükség. A SUSE ezért külön termékként vezeti be a SUSE Linux Enterprise High Performance Computing 15 operációs rendszert, amely kifejezetten a párhuzamos számítási környezetek, azon belül pedig a szolgáltatások és fürtök hatékony kezelésére tervezett, átfogó eszközökkel támogatja ezt a növekvő piacot. 

 

A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications 15 az operációs rendszer kifejezetten SAP-alkalmazások futtatásához optimalizált változata, amellyel a közös ügyfelek minimális állásidő, hatékony teljesítmény és egyszerűbb telepítés mellett működtethetik kritikus fontosságú rendszereiket.

 

A Linux rendszerekhez készült SUSE Manager nemrégiben megjelent, legfrissebb kiadása szintén új funkciókkal csökkenti a költségeket, fokozza a DevOps folyamatok hatékonyságát, valamint támogatja a kiterjedt, komplex rendszerek kezelését az IoT-, a felhő- és a konténerinfrastruktúrákban

 

A SUSE Linux Enterprise Server 15 és a SUSE Manager 3.2 már elérhető. Az új kiadások rendszerképei az Amazon Web Services, a Google Cloud Platform és a Microsoft Azure kínálatában is elérhetőek lesznek. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra:  www.suse.com/server, www.suse.com/products/suse-manager, valamint www.suse.com/products/server/hpc.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09