Balatonfenyvesi táborba látogat a Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 24. 10:55

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is tervezik, hogy több vidéki városban és a fővárosban ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást biztosítanak gyermekek részére. A programot az OTP Bank mellett idén is támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország. A cég a gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását. A roadshow idei első helyszíne augusztus 24-25-én Balatonfenyves lesz. 

2019-ben az NGYSZ önkéntes fogorvosai 4225 magyarországi iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták meg, aminek során sajnos rossz tapasztalatokat szereztek. A szűrésen megjelent gyerekek több mint felének volt szuvas foga, egyes településeken kiugró volt a számuk. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb, szegényebb településeken élő gyermekek fogai jóval elhanyagoltabbak, mint a nagyobb városokban lakóké. 

 

Ezért is tartja fontosnak az NGYSZ és a programot támogató OTP Bank, hogy minden évben egyre több gyerek részesüljön fogászati szűrésben, szaktanácsadásban és felvilágosításban.

 

 

Idén is csatlakozott a programhoz a Colgate-Palmolive Magyarország, mely a megvizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémet ajándékoz. Sok településen nagyon fontos az ilyen jellegű ajándék. A fogorvosok előző évi tapasztalatai szerint előfordul, hogy a gyermekeknek nincs saját fogkeféjük, illetve, még ha van is, akkor sem tudnak gondoskodni a rendszeres, három havonkénti cseréről.    

 

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában immár 1994 óta kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása, melynek egyik része a két szervezet közös projektje, a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Roadshow szájhigiénés, szűrő- és oktatóprogram. A mozgó fogászati rendelő támogatása mellett a bank műtétek, gyógykezelések és fejlesztések finanszírozásával is segíti a Szolgálat munkáját. 

 

Fotó: Gordon Eszter

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AI már a konyhaajtón kopogtat

Az újgenerációs Samsung háztartási eszközök többek közt a konyha fogalmát is újraértelmezhetik a mesterséges intelligencia segítségével. Az AI lehetőségeknek és SmartThings funkcióknak köszönhetően számos konyhai készülékünk még hatékonyabban végezheti feladatait. 

2024. június 15. 18:17

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Több minőségi időre vágynak az apák a gyerekeikkel

Hétköznapokon az apák több mint kétharmada átlagosan kevesebb mint két órát, hétvégenként több mint öt órát tölt a gyerekeivel. A gyerekekkel rendelkezésre álló minőségi idő az apák többsége szerint nem elegendő – így gondolják a Yettel apák napja kapcsán készült felmérésében részt vevő válaszadók. A megállapításokat nemzetközi tapasztalatok is alátámasztják: az apaszabadság az apa, az édesanya és a gyermek számára is hasznos, és még a munkáltatónak is előnyökkel jár.

2024. június 15. 11:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30