Közösségépítés járvány idején

forrás: Prím Online, 2021. február 3. 16:23

Kiemelkedő hazai teljesítménnyel zárult a Raben Group több hónapos képzési programja. Az európai logisztikai piac meghatározó szereplőjeként ismert cégcsoport a legjobb vezetői gyakorlatokra épülő tudásanyag átadásához a gamifikáció módszerét hívta segítségül. A mintegy 1000 munkatárs az elméleti ismeretszerzés után játékos formában adhatott számot a módszerek és eszközök gyakorlati alkalmazásáról. A 45 magyar résztvevő közül ketten is a legjobb 20 közé kerültek.

 

Tizenhárom ország tapasztalatai

Manager of Choice néven zajlott a Raben Group eddigi legnagyobb szabású vezetőképzési programja. A kezdeményezést a rendszeresen végzett munkavállalói elégedettségi felmérések eredményei és a vezetők visszajelzései inspirálták. A csaknem négy hónapon át tartó projektben a cégcsoport mind a tizenhárom európai leányvállalatának munkatársai megmérették magukat. A cél azoknak a módszereknek a feltárása és rendszerezése volt, amelyek mentén a vezetők hatékonyabbá tehetik a beosztottjaikkal közös munkát, többek között pozitív megerősítésekkel és a személyes fejlődés támogatásával.

 

Egységes koncepció

A lebonyolítást a cégcsoport és az egyes országok felsővezetőinek részvételével, egységes koncepció alapján tervezték meg. A tudásanyagot „Az ideális vezető – A legjobb vezetői gyakorlatok” című kiadványban foglalták össze. Ebben öt témakör, a toborzás, a beillesztés, a fejlesztés, a mindennapok és a kilépés köré szervezve összegezték az elmúlt évtizedekben felhalmozódott tapasztalatokat. A Raben Trans European Hungary Kft.-nél az egyes témákról a felsővezetők 1,5–2 órás tréningeket is tartottak, majd következett a játék.

 

A mellékelt fotón a Manager of Choice program első 20 helyezettje, közöttük Kovács Angéla és Molnár Martin látható 

 

Gyümölcsöző kezdeményezés

A résztvevők interaktív, online platformon lebonyolított játék keretében adhattak számot arról, hogy mennyire hatékonyan sikerült elsajátítaniuk az ismeretanyagot. A témakörök mentén öt modulra osztott verseny alapvetően angol nyelven zajlott, a bővebb válaszokat, kreatívabb megoldásokat igénylő feladatokat azonban anyanyelven is teljesíthették. Az egyes modulokon belül mindenki tetszőlegesen gazdálkodhatott az idejével, ugyanakkor a végső eredményt a gyorsaság is befolyásolta.

 

A helyi HR-osztályok a tesztkérdésekre adott válaszokat megoldókulcs alapján, a többi feladatot sztenderd elbírálási szempontok szerint értékelték. Az egyéni előrehaladást – amely a mindvégig átlátható volt – egy virtuális almafa fejlődésén keresztül követhették nyomon a résztvevők, az elvetett magtól a gyümölcsök éréséig. Az aktivitás fenntartására a programba a kártevők megjelenését is kódolták, ezzel is minél jobb teljesítményre sarkallva a vezetőket.

 

Kállay-Szabó Gabriella, a Raben Trans European Hungary Kft. HR-vezetője szerint „a Raben szervezeti kultúrájából fakad, hogy az elégedettség nemcsak az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel való kapcsolat fokmérője, hanem mindenkire vonatkozik, aki ennek érdekében dolgozik. A gamifikációs program lebonyolítási módja több szempontból is előnyös volt. Az online formátum a koronavírus-járvány idején is mindenki számára lehetővé tette a részvételt, emellett válaszolt arra a 21. századi kihívásra is, hogy hogyan szólítsuk meg egyszerre a lehető legtöbb korosztályt. A virtuális térben zajló játék az ismeretanyag implementálásának is egy új, könnyebb módja.”

 

Kovács Angéla, a Manager of Choice 11. helyén végzett IT-vezető elmondta: „A korábban ismert vezetőképzési módszerekhez képest a gamifikáció legnagyobb előnyét a strukturáltságban látom. A moduláris felépítés logikus és átlátható, egyes feladatok pedig kifejezetten szórakoztatóak voltak. Nagyon szeretek játszani, versenyezni, emiatt különösen élvezetes volt, hogy a cégcsoport valamennyi tagjának munkatársai részt vettek a sorozatban. A program során elsősorban a hazai kollégák teljesítményét igyekeztem nyomon követni, és nagyon örültem, hogy velük együtt előkelő helyet szereztünk a magyar leányvállalatnak is.”

 

Molnár Martin, a Raben Trans European Hungary Kft. kontrollingvezetője a 13. helyet szerezte meg. A versenyszellemmel és a motivációval kapcsolatban úgy fogalmazott: „Szeretek mindenben maximális teljesítményt nyújtani, és nyerni is, mégsem rivalizálásként éltem meg a gamifikációs programot. Elsősorban az vezérelt, hogy egy esetleges kiemelkedő eredménnyel előtérbe kerülhet a kontrolling- és a pénzügyi osztály munkája is, így mindenki számára láthatóvá válik az az elhivatottság és teljesítmény, amit a terület nyújt a cégnek a színfalak mögött. Nagyon büszke vagyok a kollégáimra, akik készséggel segítették a részvételemet.”

 

A Manager of Choice első húsz helyezettjét egy varsói stúdióban, biztonságos körülmények között megrendezett virtuális díjátadón részesítették elismerésben. A jutalmul kapott, különleges európai helyszínekre szóló utazásokra később, a járványügyi korlátozások enyhítése után kerülhet sor.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette az NMHH a 2020-as beszámolóit

Már letölthető az NMHH honlapjáról a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi munkáját összegző két kiadvány: egyrészt a hatóság elektronikus hírközléssel kapcsolatos tevékenységéről és a postapiacról szóló jelentése, másrészt az NMHH Médiatanácsának működéséről szóló országgyűlési beszámoló. 

2021. június 19. 10:22

Megvalósul a V4-es digitális tudásközpont

A közép-kelet-európai régió digitális átalakulását, illetve a tagállamok digitális gazdaságának fejlesztését hivatott elősegíteni az a közös tudásközpont, amelynek létrehozásáról az IVSZ Smart 2021 konferencia kísérő rendezvényén állapodtak meg a V4-országok (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) képviselői. A New V4lley Regionális Digitális Tudásközpont jelentős mértékben járulhat hozzá a régió digitális transzformációjához és gazdasági felzárkóztatásához.

2021. június 18. 21:11

Számítógépes játék segíti a személyre szabott mozgásszervi diagnosztikát

Profi sportolókkal, balett-táncosokkal tesztelték majdnem két éven keresztül azt az új, magyar módszert, amellyel a jövőben sokkal pontosabban lehet kiszűrni a mozgásból adódó mozgásszervi panaszokat. Az eredetileg számítógépes játékokhoz készített, mesterséges intelligencián alapuló program továbbfejlesztett változatához egy 3D-s kamera is tartozik. Ezek segítségével végre mozgás közben is meg lehet állapítani, ha valaki rossz mozgástartományban terheli az ízületeit.

2021. június 18. 19:40

Tudásmegosztó központként üzemel a Schneider Electric plovdivi okosgyára

A Schneider Electric Plovdivban üzemelő okosgyára a gyakorlatban mutatja be a vállalat által fejlesztett ipar 4.0 megoldásokat. A francia székhelyű cég legfőbb célja a digitális átalakulás támogatása és fellendítése a délkelet-európai országokban is.

2021. június 18. 18:06

Új fejezet indul a Viasat World és a Digi történetében

Az élbolyban szereplő nemzetközi médiavállalat, a Viasat World bejelentette, hogy meghosszabbította szerződését a teljes dokumentum- és szórakoztató portfóliója sugárzására a Digi csoport hálózatain digitális kábelen, műholdas és Digi Online platformokon Magyarországon és Romániában, illetve Magyarországon IPTV-n is.

2021. június 18. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40