Karbonsemleges rendezvényekkel a zöldebb jövőért

forrás: Prím Online, 2021. április 20. 15:37

A HungaroControl fenntarthatósági kezdeményezései egyikeként tavaly karbonsemlegessé tette legnagyobb éves rendezvényét. A példamutató környezetvédelmi kezdeményezést a Greenairport Program Az év partnere díjjal ismerte el a 2021. április 20-án megrendezett online partnertalálkozóján.

A virtuális díjátadón Kiss Anita, a HungaroControl kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója elmondta: a magyar légiforgalmi szolgálat alapértékként tekint a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra, éppen ezért az elmúlt években számos eszközzel támogatta az iparág fenntarthatósági céljait. 

 

 

„Felelős állami vállalatként, a rendezvényeink karbonsemlegessé tételével példát szeretnénk mutatni. Ez a díj pedig arra ösztönöz bennünket, hogy a további munkánk során is a zöldebb jövő elérésre törekedjünk” – tette hozzá.

 

A HungaroControl 2020 elején tűzte ki célul, hogy rendezvényei szén-dioxid-kibocsátását fák ültetésével ellensúlyozza. A társaság elsőként az éves partnertalálkozóját tette karbonsemlegessé. Az eseményhez kapcsolódó kibocsátást a legapróbb részletekig kiszámolták, illetve azt is, hogy a környezeti terhelés hány fa telepítésével kompenzálható. A kezdeményezés utolsó lépéseként 123 őshonos gyümölcsfát ültettek el iskolák, óvodák és szociális intézmények udvarán, így a gyakorlatban is karbonsemlegessé tehették a rendezvényt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05