A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökségi döntéséről

forrás: Prím Online, 2021. április 28. 11:17

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a járványhelyzetben is tovább folytatja programjait. Némileg megváltozott működési rendben és szűkebb mozgástérben, de minden nehézség ellenére támogatják a rászoruló gyerekeket és családjaikat. 

Változatlanul az egészségügyi programjuk a leghangsúlyosabb. Rendelőik a járványügyi előírások betartásával működnek. 2020. szeptember 1. – 2021. március 31.-ig rendelőikben és fóti Lovasterápiás Központjukban összesen 7.159 vizsgálatot és terápiát, valamint 84 szülői konzultációt végeztek.

 

Önkéntes orvoscsoportjuk a járvány miatt sem 2020 őszén nem tudott, sem 2021 tavaszán nem fog tudni Erdélybe menni szűrővizsgálatokat végezni, de reményeik szerint idén ősszel már igen. Az ehhez szükséges engedélyezési egyeztetéseket a Román Orvoskamarával megkezdik.

 

Képzéseiket, oktatásaikat a szükséghelyzetnek megfelelően hol jelenléti, hol digitális formában végzik. Safer Internet Programukkal is átálltak a távoktatásra. A Gyermekmentő továbbképzéseiben részt vevő gyógypedagógusok, gyógytornászok, parasport trénerek, pszichológusok oktatása, képzése, amikor lehet, jelenléti, egyébként digitális formában működik. 

 

 

2020. decemberi rendezvényeik sajnos elmaradtak, de a támogatóik által erre szánt összegekből karácsonyra 531 gyereknek fejenként 30.000 Ft támogatást nyújtottak, összesen 15.930.000 Ft értékben. Karácsonyi ajándékcsomagot 325 családnak juttattak el. 

 

A 2021. májusi gyermeknapi rendezvény biztosan el fog maradni a Városligetben, de nincs Gyereknap Gyermekmentő nélkül: május utolsó vasárnapján egész napos gyereknapi műsorral készülnek a TV2-vel és az Indexszel közösen. 

 

Reményeik szerint idén nyáron már útnak tud indulni az OTP Roadshow, és vele mozgó fogászati rendelőjük, budapesti, és vidéki helyszíneken. Az előkészületek már megkezdődtek.

 

Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöksége és kuratóriuma a következő határozatokat hozta 2021. április 26-ai ülésén:

1. Jóváhagyta az elmúlt időszakban beérkezett egészségügyi kérelmek alapján 9 fő hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermek gyógykezelésének és műtétének költségeinek átvállalását, 2.421.230 Ft értékben.

2. A távoktatás miatt különösen fontos, hogy minél több gyerek asztalán legyen számítógép. Ezért az elnökség jóváhagyta 25 db számítógép adományozását 25 családnak.

3. Abban a reményben, hogy július végére a járványügyi helyzet javul, az elnökség és a kuratórium az eddig beérkezett kérelmek alapján döntött a 2021-es üdültetési támogatásokról. Ennek értelmében 291 gyermek augusztusi táboroztatásához 6.920.000 Ft-tal járulunk hozzá.

4. Az elnökség további intézményi támogatást hagyott jóvá 1.500.000 Ft értékben.

5. Jóváhagyott további 8 családnak nyújtott támogatást vásárlási utalvány formájában, 240.000 Ft értékben. 

 

6. Az elnökség döntött személyi kérdésekben is.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az elnöksége döntésével és jóváhagyásával 2020 szeptemberétől napjainkig bajba jutott és rászoruló gyermekek, családok és intézmények megsegítésére összesen 31.081.230 Ft-ot adományozott, valamint 350 családnak tárgyi adományokkal segített.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

A túl optimista felsővezetők veszélyeztethetik a digitális átalakulást

A cégek felsővezetőinek több, mint 80%-a gondolja azt, hogy vállalatuk digitálisan felkészültnek számít, viszont a menedzsereknek már csak 58%-a ért egyet ezzel az állítással az ABBYY, egy vállalati digitális intelligenciára szakosodott cég legújabb kutatása szerint. A kutatás során 1200 informatikai döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Japánban olyan cégeknél, amelyek több mint 1000 alkalmazottal rendelkeznek. Az is kiderült, hogy a menedzserek viselik leginkább a digitális átalakulás (digitális transzformáció – DX) súlyát és kihívásait, elmondásuk szerint 2,5-szer több felelősség hárul rájuk, mint a C-szintű vezetőkre. Mindez a vállalkozásokon belüli aggasztó ellentétre mutat, ami a jövőben elpazarolt beruházások és elszalasztott lehetőségek sorát idézheti elő.

2021. június 13. 12:41

Magas termelékenység, alacsony költségek

Egyre több iparági szereplő ismeri el, hogy elérkezett az idő a belső logisztikai folyamatok újragondolására. Sokan közülük az automatizált megoldásokhoz fordulnak, egész pontosan autonóm mobil robotokhoz (AMR-ek). Az együttműködő mobil robotok új generációja optimalizálja a munkafolyamatokat, függetlenül attól, hogy milyen feladatot, melyik iparágban kell elvégezni, és így rugalmas intralogisztikát és zökkenőmentes gyártást tesz lehetővé. Annak ellenére, hogy az AMR-eket leginkább az autó- és elektronikai iparban alkalmazzák, többek közt az FMCG szektor kihívásaira is válasszal szolgálnak.

2021. június 13. 10:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29