A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökségi döntéséről

forrás: Prím Online, 2021. április 28. 11:17

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a járványhelyzetben is tovább folytatja programjait. Némileg megváltozott működési rendben és szűkebb mozgástérben, de minden nehézség ellenére támogatják a rászoruló gyerekeket és családjaikat. 

Változatlanul az egészségügyi programjuk a leghangsúlyosabb. Rendelőik a járványügyi előírások betartásával működnek. 2020. szeptember 1. – 2021. március 31.-ig rendelőikben és fóti Lovasterápiás Központjukban összesen 7.159 vizsgálatot és terápiát, valamint 84 szülői konzultációt végeztek.

 

Önkéntes orvoscsoportjuk a járvány miatt sem 2020 őszén nem tudott, sem 2021 tavaszán nem fog tudni Erdélybe menni szűrővizsgálatokat végezni, de reményeik szerint idén ősszel már igen. Az ehhez szükséges engedélyezési egyeztetéseket a Román Orvoskamarával megkezdik.

 

Képzéseiket, oktatásaikat a szükséghelyzetnek megfelelően hol jelenléti, hol digitális formában végzik. Safer Internet Programukkal is átálltak a távoktatásra. A Gyermekmentő továbbképzéseiben részt vevő gyógypedagógusok, gyógytornászok, parasport trénerek, pszichológusok oktatása, képzése, amikor lehet, jelenléti, egyébként digitális formában működik. 

 

 

2020. decemberi rendezvényeik sajnos elmaradtak, de a támogatóik által erre szánt összegekből karácsonyra 531 gyereknek fejenként 30.000 Ft támogatást nyújtottak, összesen 15.930.000 Ft értékben. Karácsonyi ajándékcsomagot 325 családnak juttattak el. 

 

A 2021. májusi gyermeknapi rendezvény biztosan el fog maradni a Városligetben, de nincs Gyereknap Gyermekmentő nélkül: május utolsó vasárnapján egész napos gyereknapi műsorral készülnek a TV2-vel és az Indexszel közösen. 

 

Reményeik szerint idén nyáron már útnak tud indulni az OTP Roadshow, és vele mozgó fogászati rendelőjük, budapesti, és vidéki helyszíneken. Az előkészületek már megkezdődtek.

 

Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöksége és kuratóriuma a következő határozatokat hozta 2021. április 26-ai ülésén:

1. Jóváhagyta az elmúlt időszakban beérkezett egészségügyi kérelmek alapján 9 fő hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermek gyógykezelésének és műtétének költségeinek átvállalását, 2.421.230 Ft értékben.

2. A távoktatás miatt különösen fontos, hogy minél több gyerek asztalán legyen számítógép. Ezért az elnökség jóváhagyta 25 db számítógép adományozását 25 családnak.

3. Abban a reményben, hogy július végére a járványügyi helyzet javul, az elnökség és a kuratórium az eddig beérkezett kérelmek alapján döntött a 2021-es üdültetési támogatásokról. Ennek értelmében 291 gyermek augusztusi táboroztatásához 6.920.000 Ft-tal járulunk hozzá.

4. Az elnökség további intézményi támogatást hagyott jóvá 1.500.000 Ft értékben.

5. Jóváhagyott további 8 családnak nyújtott támogatást vásárlási utalvány formájában, 240.000 Ft értékben. 

 

6. Az elnökség döntött személyi kérdésekben is.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az elnöksége döntésével és jóváhagyásával 2020 szeptemberétől napjainkig bajba jutott és rászoruló gyermekek, családok és intézmények megsegítésére összesen 31.081.230 Ft-ot adományozott, valamint 350 családnak tárgyi adományokkal segített.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dübörög a barkácspiac – és vele együtt a logisztika

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb mértékű éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

2021. május 12. 12:35

A járvány első hulláma alatt is jól teljesített a digitális infrastruktúra

A hazai cégvezetők szerint 2020 tavaszán a mobil- és vezetékes internetes hálózatok lényegében tökéletesen működtek, átlagosan négyötödös osztályzatot adtak nekik – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített reprezentatív felmérésből. A kutatás ugyanakkor arra is kitér: a megkérdezett cégek majdnem negyven százalékánál panaszkodtak arra, hogy nincs elég szolgáltató a telephelyükön a választáshoz.

2021. május 12. 11:18

Sikeres tehetséggondozó verseny a műszaki középiskolákban

Idén, az elmúlt évek után, már kilencedik alkalommal rendezték meg a középiskolák számára kiírt országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely a számítógép által támogatott tervezést és gyártást tanuló diákok tehetségfelmérője. Idén is több tucat pályaművel neveztek a diákok, hogy a legjobbak bekerüljenek az országos döntőbe.

2021. május 12. 09:57

A Magyar Telekom 2021. első negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2021. első negyedévre vonatkozó, EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. május 11. 19:33

Már Budapesten is elérhetők a Webfleet Solutions szolgáltatásai

A Webfleet Solutions, Európa vezető telematikai megoldásokat kínáló vállalata megérkezett Magyarországra. A Bridgestone tulajdonában lévő cég új budapesti képviseletével személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál majd a helyi üzleti flottapiac igényeit kielégítve. Első lépésként a díjnyertes WEBFLEET flottakezelő felület – a vállalat zászlóshajó megoldása – magyar nyelven is elérhetővé vált, és már a magyar elektronikus útdíjrendszerrel, a HU-GO-val is illeszkedik.

2021. május 11. 17:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35