A hősökért: Sportolj szabadon!

forrás: Prím Online, 2021. április 29. 18:20

Az Ötpróba szabadidősport-mozgalom 2017 áprilisában vette kezdetét, az azóta eltelt négy esztendő során pedig közel 25 ezer fős tömegbázissal büszkélkedhetünk, olyan hétköznapi hősökkel, akik a kevés szabadidejükben is megtalálják a módját a rendszeres testmozgásnak. Ötpróbázóink 2020 decembere óta ráadásul már nem csupán hagyományos értelemben vett szabadtéri sportrendezvényeken gyarapíthatják pontjaik számát, hanem a GeoGO oldal – több mint 10.000 felhasználóval - instant útvonalain is.

A GeoGO olyan online túra, futás, kerékpár és vízitúra útvonal-nyilvántartó felület, amely összesen több mint 600 pályát tartalmaz – ezek közül 150 ingyenesen teljesíthető Ötpróba - Maradj Fitten útvonal. Bőven akad tehát sportolási lehetőség az érdeklődők számára a járványügyi korlátozások alatt is, ráadásul, aki április 30. és május 3. között teljesít bármilyen útvonalat a GeoGO oldalon található pályák közül, teljesítésenként 1.000 forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítvány munkáját. A Semmelweis Egyetem a fertőzés magyarországi megjelenése óta részt vesz a pandémia elleni küzdelemben. Orvosaik, szakdolgozóik és hallgatóik nemcsak a betegágyak mellett, de a szűrésekben és a védőoltások beadásában is szerepet vállalnak a világjárvány legyőzése érdekében.

 

 

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos felhívni a figyelmet a biztonságos sportolás fontosságára, valamint az egészségügy tehermentesítésére, támogatására. Az Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. csapata ezzel az akcióval mindkét célkitűzésnek eleget tesz: egyrészt a virtuális útvonalakon történő egyéni teljesítésekkel a résztvevők senkitől sem zavartatva, a nagy tömegektől távol tudják aktívan erősíteni állóképességüket és immunrendszerüket, másrészt pedig minél többen teljesítenek útvonalat a GeoGO-ban, annál magasabb összeggel tudja a szervező támogatni a hazai egészségügyet.

 

Az akcióban bárki részt vehet, aki szeretne aktívan, a saját egészségére is ügyelve segíteni, tehát nem csak Ötpróbázók teljesítéseit várjuk. Érdemes csatlakozni a kezdeményezéshez, hiszen a teljesítők között a szervező Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. 5-5 darab, egyaránt 25 ezer forint értékű Merkapt Épületgépészeti, illetve futócipő vásárlási utalványt is kisorsol.

 

Fogjunk össze és sportoljunk minél többen a hazai egészségügyért! 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár a GDP 2%-át is megtakaríthatná Magyarország a digitalizációval?

Észtország a GDP 2%-át spórolta meg a statisztikák szerint azzal, hogy a papíron zajló közigazgatási folyamotok többségét átterelte a digitális térbe. A megvalósítás alapeleme a digitális hitelesítés, azaz, hogy minden észt állampolgár képes elektronikusan hitelesíteni okiratokat. 

2021. június 25. 11:20

Online csereprogramokkal pöröghet fel az 5G telefonértékesítés

A felhasználók többsége 5G kompatibilis mobilra cseréli telefonját az elkövetkező 24 hónapban. Kedvezményért cserébe közülük sokan visszaadnák régi készüléküket a szolgáltatónak, de azok közül még kevesen látják az üzleti lehetőséget.

2021. június 25. 10:01

Az NMHH együttműködik a cseh társhatósággal

Elfogadta egy gyöngyösi frekvenciapályázat tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület emellett elvégezte egy pápai frekvenciapályázat alaki vizsgálatát, és döntött négy vidéki pályázati eljárás nyerteséről is. 

2021. június 24. 17:55

Oracle - Minden egyes felhőben elköltött dollár után akár 33 cent visszatérítés

Az Oracle bejelentette az Oracle Support Rewards programot, amelynek keretében az Oracle felhős infrastruktúra szolgáltatását – Oracle Cloud Infrastructure (OCI)  – választó ügyfelek jelentősen mérsékelhetik vagy akár nullára csökkenthetik helyben használt Oracle technológiai licenceik support költségét. 

2021. június 24. 16:21

Új okosórákat mutatott be Magyarországon a Huawei

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. 

2021. június 24. 14:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40