Gondold újra: pizzadobozból bakelit-tartó, szószos tálkából csavargyűjtő

forrás: Prím Online, 2021. július 22. 14:31

Falatozz.hu országos ételrendelő portál elkötelezett híve a környezetbarát ételrendelésnek, ezért hozta létre 2018 végén a Falatozz Zölden! Programot, amelynek lényege, hogy a megrendelő a programban résztvevő éttermektől lebomló dobozokban és kiegészítőkkel kapja meg az ételeit. Ám a jó minőségű, újrahasznosításra is alkalmas ételdobozok jobb sorsa érdemesek annál, hogy fél óra alatt kiegyük belőle a kajánkat, és utána kihajítsuk a kukába, ezért a Falatozz.hu összegyűjtött néhány kreatív ötletet a  csomagolóanyagok újrahasznosítására.

A pizzadobozokból remek bakelit-tárolók válhatnak, esetleg használhatjuk egymásra halmozva irattartóként is, az oldalára írva, hogy milyen dokumentumokat tartalmaz az adott rekesz. Perforálva a doboz alját szuper macskaalom-tartó válhat belőle, de arra is jó, ha a gyerek festékkel pepecsel és kéne valami alátét, hogy ne a terítő vagy az asztal bánja. Akinek jó a kézügyessége, babaházat is építhet a dobozok lapjaiból, némi ragasztó segítségével. A magas falú leveses edényekben fültisztító pálcikákat, szívószálakat, mixerkanalakat tárolhatunk, a calzone dobozokban pedig elférnek a tornacipőink, vagy készíthetünk belőle a kisállatunknak filléres búvóhelyet. Egy szószos tálka bármikor csavargyűjtővé avanzsálhat, de a hajcsatjainkat, hajgumijainkat vagy vitaminjainkat is vihetjük benne utazáshoz. A hamburger box pedig otthont adhat egyéb kisebb, szereléshez használatos kütyüknek, valamint teafiltereknek vagy kozmetikai cuccoknak egyaránt.

 

 

Amennyiben mégsem használjuk újra az öko-csomagolást, tegyük nyugodtan a kerti komposztálóba: ideális körülmények között három hónap alatt maradéktalanul lebomlanak (de kevésbé optimális környezetben is legfeljebb egy-két év alatt, míg egy hagyományos műanyag évszázadokon keresztül szennyezi a Földet). Akinek nincsen komposztja, beleteheti a kékfedeles papírszelektívbe is az ételdobozokat, de csak akkor, ha nem itatódtak át olajjal vagy szaftos ételmaradékkal, különben a kommunális szemetesben a helyük. A szelektív hulladékgazdálkodásnak ugyanis még időre van szüksége, hogy felzárkózzon az új technológiákhoz, és hatékony legyen a lebomló ételdobozok feldolgozása. A környezetbarát program 100%-ban lebomló, komposztálható Box Again termékcsaládon keresztül garantálja, hogy ellenőrzött alapanyagokból falatozhatunk, valamint nincs félmegoldás vagy mikroműanyag maradvány a lebomlás során.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Allianz: 9 trend a Covid–19 utáni légi közlekedésben

A Covid–19-et követő válság miatti hirtelen leállás súlyosan érintette a légi közlekedési szektort. 2020 áprilisában a világ kereskedelmi flottáinak kétharmada tétlenül a parkolt az aszfalton, miközben az utasforgalom 90 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A légi közlekedési ágazat most lassan felépül a belföldi utazásoknak köszönhetően, egyre több repülőgép tér vissza az égboltra.

2021. július 28. 14:17

Mobil munkapaddá váltak a robotok egy olaszországi üzemben

A DeWalt Industrial Tools perugiai üzemében (Olaszország) a márka két legnagyobb családjának termékeit gyártják: elektromos favágó szerszámokat és bontókalapácsokat.  Ez utóbbi sorozat esetében a vállalat úgy döntött, hogy két MiR200 autonóm mobil robotot (AMR-t) telepít, hogy gyártósorukat valódi összeszerelő-részleggé alakítsák, amelyeket mobil munkaállomással is kiegészítettek.

2021. július 28. 12:39

IT területen gyorsan kapnak magasabb pozíciót és fizetést a karrierváltók

Legtöbben a kiégés előtt állnak az eredeti szakmájukban, amikor az IT szektor felé fordulnak, derül ki a Green Fox Academy végzett hallgatói között folytatott felméréséből.  Az alumni kutatás azt is megerősítette, hogy a bootcampet sikeresen elvégző hallgatók nagy része az IT szakmában eltöltött második év után már középszintű pozícióban dolgozik, a senior beosztás eléréséhez pedig 3-5 év tapasztalat szükséges. Ezzel együtt a havi jövedelem is dinamikusan nő, és a harmadik évben átlépi a nettó félmillió forintos határt.

2021. július 28. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53