Okosabbá vált Pepper robot

forrás: Prím Online, 2021. október 3. 14:19

Egy hazai fejlesztésnek köszönhetően okosabbá vált Pepper robot. A humanoid robot eddig csak a „megtanult” információs készletéből tudott válaszokat adni, ám mostantól az olyan valós idejű információkkal is képes segíteni, amelyek a folyamatos változó adattartalmú, élő információs rendszerekből származnak, mint például a pillanatnyi árukészlet. Így Pepper bevethető már áruházi eladóként is, igaz, a terméket még nem tudja a vásárlóknak átnyújtani.

Az itthon főként ügyélszolgálati munkákban, egyszerű kérdések megválaszolására, információadásra alkalmazott Pepper robottal lassan kiskereskedelmi boltok ügyélterében is találkozhatunk, hiszen egy új fejlesztésnek köszönhetően még több helyen segíthet hús-vér kollégáinak. Az üdvözlésen túl a robot segíthet a cipőválasztásban, egy szerszám megtalálásában vagy akár helyettesítő termék ajánlásában is.

 

Pepper robotot a Netlife Robotics „Shopmanager” fejlesztése összeköti a háttér informatikai rendszerekkel, így a robot valós idejű információk alapján tud szóban válaszolni, információt közölni. Így például arról is, hogy az áruházban melyik polcon található a meghirdetett termék vagy a robotnak felmutatott, felismert termékhez hol talál kiegészítőket vagy helyettesítő megoldást a vásárló, és az mennyibe kerül.

 

 

Az e fejlesztéssel felruházott Pepper már áruházi segítőként dolgozik: egy orosházi gépészeti és szaniter kereskedésben az előre megírt algoritmus segítségével válaszol az információt kérő vásárlóknak, és azt is megmondja, hogy a kiválasztott terméket hol találják az érdeklődök a bolton belül. A kiválasztott árut ugyanakkor nem tudja „kézbe adni”, de mások ajánlásainak, tapasztalatainak megosztásával, akár felolvasásával többletinformációt képes nyújtani.

 

Mind több helyen segíthet a robot

Pepper robot egyre jobban hozzátartozik a mai magyar modern épületek, szolgáltatók ügyfélteréhez. A barátságos kinézetű, 1,5 m magas robottal találkozhatunk bevásárlóközpontban, szállodában, orvosi rendelőben is. A robotot alkalmazó cégek jellemzően azért döntenek e megoldás használata mellett, hogy megkönnyítsék kollégáik megterhelő, gyakran monoton munkáját, és újfajta, modern ügyélélményt adjanak vásárlóik számára.

 

A Netlife Robotics az elsők között hozta be és alkalmazta itthon Peppert, valamint megtanította magyarul, „élőszóban” kommunikálni a humanoid robotot, és mind új fejlesztésekkel aknázza ki a technológiában rejlő lehetőségeket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17