2022-ben is a Kingston Technology szállította a legtöbb DRAM-modult

forrás: Prím Online, 2023. november 2. 18:31

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP ma bejelentette, hogy a TrendForce elemzőcég a világ legnagyobb külső DRAM-modulszállítójának nyilvánította árbevétel alapján összeállított legfrissebb rangsorában. 13,5 milliárd USA dolláros árbevétele alapján a Kingston 78,12%-os piaci részesedéssel őrzi 1. helyét. A TrendForce kimutatása szerint 2022-ben 4,6%-kal csökkentek a DRAM-modulok eladásai az előző évhez képest a teljes iparágban. Bár a Kingston árbevétele is csökkent némileg, a cég ennek ellenére már 20. éve őrzi világelső pozícióját.

A jelentés szerint a világ öt legnagyobb memóriamodul-gyártója 2022-ben a teljes értékesítés 90%-át adta, a Kingston pedig megtartotta 78,12%-os domináns piaci részesedését. A magas infláció miatt a fogyasztók kevesebb elektronikai terméket vásároltak, de a Kingston erős márkája és átfogó termékellátási lánca ellensúlyozta ezt a trendet, így a vállalat továbbra is a piaci részesedés alapján készült rangsor élén áll. Az alábbi ábra a tíz legnagyobb DRAM-modulszállító TrendForce által összeállított listáját mutatja: 

 

 

2022-ben a díjnyertes Kingston FURY Beast DDR5 és Renegade DDR5 memóriamodulok fehér hőelosztókat kaptak, így az ügyfelek már szabadon kiválaszthatják az egyéni stílusukhoz leginkább illő terméket. Az aprólékosan megtervezett rendszerek korában a Kingston így kínál modulokat a hagyományos, teljesen fekete rendszerekhez és az egyre inkább terjedő, fehér PC-khez is. 

 

„A TrendForce 2022-es évre vonatkozó megállapításai szerint vállalatunk folyamatosan bővült és alkalmazkodott a piaci körülményekhez a komoly követelményeket támasztó üzleti év során” – mutatott rá Iwona Zalewska, a Kingston DRAM-termékekért felelős üzletágvezetője az EMEA-régióban. „Ez a mérföldkő megerősíti a Kingston domináns jelenlétét a piacon, és arra is rámutat, mennyire reziliens és jelentős szereplők vagyunk az iparágban – tekintettel az immár 20. éve töretlenül őrzött első helyünkre a globális ranglistán.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50