DRAM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: DRAM

2022-ben is a Kingston Technology szállította a legtöbb DRAM-modult

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP ma bejelentette, hogy a TrendForce elemzőcég a világ legnagyobb külső DRAM-modulszállítójának nyilvánította árbevétel alapján összeállított legfrissebb rangsorában. 13,5 milliárd USA dolláros árbevétele alapján a Kingston 78,12%-os piaci részesedéssel őrzi 1. helyét. A TrendForce kimutatása szerint 2022-ben 4,6%-kal csökkentek a DRAM-modulok eladásai az előző évhez képest a teljes iparágban. Bár a Kingston árbevétele is csökkent némileg, a cég ennek ellenére már 20. éve őrzi világelső pozícióját.

2023. november 2. 18:31

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Memóriamegoldások, melyeket bárhová magunkkal vihetünk

Megörökíteni egy felvételen az élet különleges pillanatait, elmenteni egy utazás emlékeit, vállalati adatokat áthelyezni egyik eszközről a másikra, biztonsági másolatot készíteni a fontos dokumentumokról. Ezek mind olyan alkalmak, amikor megbízható adattárolási megoldásokra van szükségünk, amelyek garantálják, hogy az információk nem csak a fejünkben maradnak meg. 

2020. november 6. 18:39

A Kingston Technology 2019-ben is a világ legnagyobb DRAM-modul szállítója

A TrendForce (korábban DRAMeXchange) elemzőcég nyilvánosságra hozta legújabb, árbevétel szerinti rangsorát a DRAM-memóriamodulok globális szállítóiról, amelyen a Kingston Technology 12,9 milliárd USD árbevételének köszönhetően az első helyen szerepel 80,33 százalékos piaci részesedéssel. A 2019-es eredmény alapján a TrendForce immár 17. éve sorolja a Kingstont a lista élére.

2020. szeptember 24. 13:19

A DRAM gyártók TOP10-es listáját utcahosszal a Kingston vezeti

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

Kulcsszavak: Kingston DRAM
2019. szeptember 14. 08:18

Eléri-e valaha a számítógépek memóriája az emberi agy 2,5 petabájtos kapacitását?

A Manchesteri Egyetemen nemrég építettek egy szuperszámítógépet, hogy mesterséges intelligencia (MI) segítségével modellt készítsenek az emberi agy felépítéséről. A SpiNNaker nevű gép különlegessége, hogy egymillió darab, másodpercenként összesen 200 000 milliárd tranzakció végrehajtására képes processzorból épül fel, azaz több idegsejt valós idejű modellezésére képes, mint bármely korábban épített rendszer. 

2019. július 9. 11:25

Új ruhát öltenek a HyperX Predator termékcsaládok DRAM moduljai

A HyperX, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója bejelentette, hogy Predator DDR4 és DDR3 DRAM memóriái új, karakteres megjelenést kaptak. 

2016. június 15. 09:48

10 nanométer osztályú DRAM-ok a Samsungtól

A fejlett memóriatechnológiák terén világviszonylatban is vezető szerepet játszó Samsung Electronics bejelentette, hogy az iparágban elsőként megkezdte a 10 nanométer osztályú, 8 gigabites DDR4 (double data rate 4) DRAM-chipek és az azokból készült modulok tömeggyártását.

2016. április 10. 09:38

A Samsung megalkotta a világ leggyorsabb DRAM-ját

A Samsung Electronics megkezdte az iparág első, négy gigabájtos (GB) dinamikus RAM-jának (DRAM) tömeggyártását. Az új DRAM a második generációs High Bandwidth Memory (HBM2) szabványon alapul, így a nagyteljesítményű számítástechnikában (HPC), a fejlett grafikai és hálózati rendszerekben és a vállalati szervereknél egyaránt használható. 

Kulcsszavak: Samsung RAM DRAM
2016. január 20. 11:07

RAM-hiány várható 2010-ben

A DRAMeXchange legfrissebb jelentése szerint a következő esztendőben a gyártók nem tudják majd ellátni a rendszerépítőket és az üzletláncokat a megfelelő mennyiségű memóriával.

Kulcsszavak: DRAM
2009. december 26. 13:09

32 nanométeres eDRAM az IBM-től

Az IBM szerint a 32 nanométeres gyártástechnológia segítségével sikerült sikerült kifejleszteniük az eddigi legkisebb és leggyorsabb beágyazott DRAM csipet.

Kulcsszavak: IBM DRAM
2009. szeptember 20. 17:26

32 GB-os RAM modulok a közeljövő gépeiben

A Samsung elkészült legújabb fejlesztésével, a világ első 4GB-es DDR3 DRAM PC chipjével, melynek köszönhetően az asztali és hordozható gépekben megjelenhetnek az akár 32 GB-os DIMM modulok.

Kulcsszavak: Samsung DRAM processzor
2009. január 30. 20:05

Közel negyedével csökkent a DRAM-gyártás az utolsó negyedévben

A tajvani DRAMeXchange beszámolója szerint 2008 végén a keresletcsökkenés hatására világszerte 22, Tajvanon pedig 55 százalékkal visszaesett a DRAM memóriacsipek gyártása.

Kulcsszavak: DRAM trend
2009. január 13. 20:17

Áramkimaradás zavarta meg a Samsung csipgyártó részlegének működését

A Samsung egy áramkimaradással járó üzemzavar miatt kénytelen volt leállítani hat memóriacsip-gyártósorát, ami a károkkal együtt akár egyhavi kiesést is okozhat a termelésben.

Kulcsszavak: Samsung DRAM
2007. augusztus 4. 10:14

Samsung: komoly hiány várható a NAND flash piacon

A Samsung prognózisa szerint jelentős hiány várható a NAND flash memóriaeszközök terén az év második felében, miközben a DRAM piac stabilizálódni látszik.

Kulcsszavak: Samsung DRAM
2007. március 30. 09:46

Intel PRAM csipek egy éven belül

Az Intel bejelentette, hogy 2008 elején forgalomba hozza az első PRAM memóriacsipeket, amelyekre sokan a flash technológia utódjaként tekintenek.

Kulcsszavak: Intel DRAM
2007. március 9. 08:47

Az Intel 945 chipsetek elérhetősége felszítja a DDR2 iránti keresletet

Tajvani DRAM gyártók szerint az intel 945 chipkészletének elérhetősége mostanában olyan szintre emelkedett, ami már elegendő ahhoz, hogy a DDR2 keresletet és memóriaárakat is megnövelje.

Kulcsszavak: DRAM Intel
2006. február 1. 12:22

Idén 26,5 milliárd dolláros DRAM-forgalmat valószínűsítenek

Az iSuppli előrejelzése szerint látszólagos változatlansága ellenére alaposan felbolydult a DRAM piac, míg a forgalom tavalyhoz képest alig növekszik, az árak a termelés volumenének jelentős emelkedése miatt majd harmadával zuhannak.

Kulcsszavak: DRAM
2005. július 23. 21:34

A memória-áramkörök árának csökkenése várható

Az év közepére a memória-áramkör árak akár harminc százaléknál jobban is csökkenhetnek, azaz egyes esetekben előállítási költségük alá is eshetnek. Ennek oka, hogy a chipgyártók korábbi hatalmas bevételeiket termelési kapacitásaik növelésébe fektették be és ezzel túlkínálatot hoztak létre a piacon.

Kulcsszavak: DRAM
2005. január 14. 13:01

Az Infineon részt vett a DRAM árak mesterségesen magasan tartásában

Az Infineon Technologies AG feladva korábbi álláspontját, elismerte, hogy részt vett a DRAM árak mesterségesen magasan tartásában, és hajlandó kártérítésképpen 160 millió dolláros büntetést fizetni.

2004. szeptember 15. 22:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40