Infineon kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Infineon

Nőtt az Infineon nyeresége

Forgalmának és nyereségének javulásása mellett biztató növekedési kilátásokról számolt be az Infineon Technologies AG félvezető ipari konszern a honlapján közzétett negyedik negyedéves eredmény jelentésben.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon
2015. november 27. 08:31

40 milliárd forintnyi büntetés chipkártya-gyártóknak kartellezésért

Kartellezés miatt 138 millió euró bírságot szabott ki az Európai Bizottság chipkártyák gyártóira - jelentette be szerdán Joaquín Almunia versenyjogi biztos.

2014. szeptember 3. 15:25

Új beruházást valósít meg Magyarországon az Infineon

A nagyteljesítményű félvezetők gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Infineon  vállalatcsoport 65,6 millió eurós beruházással fejleszti tevékenységét Cegléden; az ehhez egyedi kormánydöntés alapján nyújtandó támogatásról szóló szerződést Varga Mihály és Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke szerdán írta alá Budapesten.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon
2013. október 9. 16:42

Csökkent az Infineon éves bevétele és nyeresége

Árbevételének és nyereségének csökkenése miatt létszámstopot és rövidített munkaidőt vezet be az Infineon félvezető gyártó konszern az októberben kezdődő pénzügyi évében.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon
2012. november 14. 10:37

Növelte negyedéves nyereségét az Infineon

Az általános gazdasági fellendülés, de ezen belül is különösen az autóipari fellendülés jelentős eredmény javuláshoz segítette a német Infineont.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon
2011. május 4. 08:44

Javul az Infineon eredménye, növekszik a forgalma

Az előzetes mérlegadatok szerint a vártnál is nagyobb lendülettel kezdte az évet az Infineon. Az év első három hónapjában várakozáson felül értékesítési árbevételt és adózott eredményt ért el a frankfurti DAX tőzsdeindexben is szereplő német félvezető áramkör gyártó vállalat.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon
2011. április 19. 08:40

Új leányvállalattal bővíti kínai tevékenységét az Infineon

Az Infineon erősíti kínai piaci jelenlétét, a müncheni félvezető gyártó vállalat ennek érdekében autóipari elektromos fejlesztésekkel foglalkozó leányvállalatot alapított Kínában.

Kulcsszavak: Kína +céginfo Infineon
2011. január 21. 09:31

Az Infineon félvezetőgyártó növelte profitját

Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon kedden 390 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, egyben üzleti éve utolsó negyedéről. Az előző negyedévben 126 millió, egy évvel korábban 11 millió euró volt a profitja.

Kulcsszavak: +mérleg Infineon
2010. november 17. 11:14

Az Infineon eladta mobiltelefon-alkatrész üzletágát az Intelnek

Az Infineon eladta mobiltelefon-áramkör üzletágát, a Wireless Solutions-t az amerikai Intel félvezető áramkör gyártó konszernnek.

Kulcsszavak: +céginfo Intel Infineon
2010. augusztus 31. 08:44

Az Intel megveszi az Infineon mobilcsiprészlegét?

Sajtóértesülések szerint az Intel 2 milliárd dollárért megvásárolja az Infineon mobiltelefonos processzorokat gyártó üzletágát, aminek révén jelentősen bővítheti termékpalettáját.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon Intel
2010. augusztus 29. 09:35

Erős élénkülés az Infineon félvezetőgyártónál

A várakozásokat meghaladóan zárta üzleti éve harmadik negyedét Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon, és az év egészére ismét emelte bevételi előrejelzését, három hónapon belül immár másodszor.

Kulcsszavak: Infineon +mérleg
2010. július 29. 09:04

Növekedésre számít az Infineon a chipkártyaüzletágban

Az Infineon jelentős eredményjavulásra számít az utóbbi időkben gyengén teljesítő chipkártyagyártó üzletágánál is.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo
2010. július 7. 08:44

Orosz befektető érdeklődik a német Infineon chipgyártó iránt

Az orosz Sistema technológiai konszern erős politikai támogatással befektetőként érdeklődik a német Infineon félvezető áramkör gyártó konszern iránt - írja a Financial Times Deutschland (FTD) gazdasági napilap.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo
2010. június 29. 08:15

Árkartell miatt 331 millió eurós bírság tíz memóriachip-gyártónak

Árkartell miatt tíz memóriachip-gyártót bírságol meg az EU, összesen 331 millió euróra. Az Európai Bizottság indoklása szerint a cégek – többségükben Európán kívüliek - 1998-2002 között titkos információmegosztással egymás között rögzíteni tudták az európai piaci DRAM-memóriaáramkör árakat és árajánlatokat. A legnagyobb bírságot a Samsung kapta, 145 millió eurós büntetést kell fizetnie. A német Infineont 56 millió, a Hynixet 51 millió euróra bírságolták. A Micron megúszta a bírságot, mert maga vitte az ügyet az Európai Bizottság elé.

2010. május 20. 09:47

Az Infineon félvezetőgyártó nyereségre váltott

Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon szerdán 79 millió eurós adózott eredményről számolt be az első negyedévről, amely az üzleti éve második negyedéve volt. Egy évvel korábban 258 millió eurós nettó vesztesége volt.

Kulcsszavak: Infineon +mérleg
2010. április 29. 09:02

Az Infineon 4G csipeket gyárt a Nokia új generációs mobiljaihoz

Az Infineon félvezetőgyártó bejelentette, hogy a jövőben ők fogják szállítani a negyedik generációs (4G) LTE mobilhálózati csipeket a Nokia mobiltelefonjaihoz.

2009. november 26. 08:50

Nyereséges negyedévvel zárta veszteséges pénzügyi évét az Infineon

A német Infineon félvezető áramkör gyártó vállalat nyereséggel zárta novembertől októberig tartó pénzügyi éve utolsó negyedévét és optimista a jövő évi eredmény megítélésében is.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo +mérleg
2009. november 20. 08:19

Az Infineon tovább csúszhat a lejtőn

Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon nagy bajban van. Vezérigazgatója szerint az idén a bevétele legalább 15 százalékkal eshet vissza, de lehet akár 20 százalékos mínusz is. Peter Bauer bejelentette, hogy a maga részéről 20 százalékkal csökkentett fizetésért dolgozik a továbbiakban.

Kulcsszavak: Infineon +mérleg +céginfo
2009. február 13. 12:52

Az Infineon bővíti ceglédi üzemét

Az Infineon Technologies 2012-ig 17 millió eurós beruházással bővíti teljesítmény-félvezetőket gyártó tevékenységét, termelőeszközöket vásárol és új gyártóüzemet létesít Cegléden. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a több, mint 200 új munkahelyet létesítő beruházás megvalósításához egyedi kormánydöntés alapján 1,4 millió eurós támogatást nyújt, az erről szóló szerződést ma írták alá.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo
2009. február 10. 12:07

Fizetésképtelen a Qimonda, bajban az Infineon, veszteséges a Samsung

Az Infineon tulajdonába tartozó Quimonda memóriacsip-gyártó nehéz helyzete miatt csődöt jelentett, az anyacég pedig kénytelen komoly pénzinjekcióval a segítségére sietni. Eközben a Samsung Electronics történetében először veszteségről számolt be.

2009. január 24. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37