Hitachi kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Hitachi

Az ABB eladta az Energetikai Hálózatok üzletágát a Hitachinak

Az üzletág eladása lehetővé teszi, hogy az ABB a kulcsfontosságú piaci trendekre és vevői igényekre, így a közlekedés és az ipar villamosítására, az automatizált gyártásra, a digitális megoldásokra, valamint magasabb szintű, fenntarthatóbb termelékenységre koncentráljon. 

Kulcsszavak: +céginfo Hitachi ABB
2020. július 4. 18:09

Az ABB szoftvermegoldása segít javítani Japán energiaellátásának megbízhatóságát és hatékonyságát

Az ABB bejelentette, hogy a Hitachi, Ltd. megbízást adott az ABB Ability Network Manager Market Management System (MMS) szoftvermegoldás szállítására, mely a villamosenergia-piacon a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartásához fog hozzájárulni. Az MMS-rendszert – mely a piachoz kapcsolódó funkciók széles körét és az energiapiac modern informatikai infrastruktúrájának létrejöttét támogató fejlett alkalmazások sorát fogja át – az országos átviteli rendszerüzemeltetők (Transmission System Operators – TSO-k) megbízásából a kiegyenlítő villamosenergia-piac kiépítését végző TEPCO Power Grid, Inc. és Chubu Electric Power Co. sajátos igényeinek megfelelően fogják kialakítani.

2019. szeptember 2. 18:28

Hitachi új disztribútorral, okostársadalom megoldásokkal

A gyártó és az új disztribútor célja a japán cégcsoport innovatív okostársadalom-megoldásainak bevezetése a magyar piacra – a fejlett Hitachi storage rendszerekre építve.

2015. június 3. 11:24

40 milliárd forintnyi büntetés chipkártya-gyártóknak kartellezésért

Kartellezés miatt 138 millió euró bírságot szabott ki az Európai Bizottság chipkártyák gyártóira - jelentette be szerdán Joaquín Almunia versenyjogi biztos.

2014. szeptember 3. 15:25

Önállóan közlekedő robotjárművet mutatott be a Hitachi

Önmagát vezető, hívásra házhoz menő egyszemélyes robotjárművet mutatott be a Hitachi japán elektronikai cég.

Kulcsszavak: robot Hitachi
2013. március 14. 07:57

A Hitachi felhővé alakítja az adatközpontokat

Hitachi Unified Storage az első storage megoldás, amely egy platformon kínál megoldást a block, file vagy objektum típusú adatok tárolására.

2012. június 29. 14:25

7 mm-es Hitachi HDD

A Hitachi bemutatta a világ legvékonyabb 2.5 hüvelykes merevlemezét, melynél keskenyebb eszköz még nem jelent meg a piacon.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2010. június 2. 13:22

Megint árkartell miatt perelnek több elektronikai óriást

Egy elektronikai üzletlánc beperelte Amerikában a Hitachi-t, az LG-t, a Samsung-ot, a Sony-t és a Toshiba-t, azzal vádolva a technológiai óriáscégeket és leányvállalataikat, hogy árkartellt létrehozva mesterségesen magasan tartották a számítógépes optikai meghajtók árát.

Kulcsszavak: jog Sony Toshiba LG Samsung Hitachi
2010. február 28. 11:37

Tűzforró 10 terás Hitachi HDD-k

A Hitachi bemutatott egy olyan lézerhevítésen alapuló technológiát, amelynek segítségével a jelenleginél sokkal nagyobb adatsűrűséget lehet kipréselni a merevlemeztányérokból.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2010. február 5. 19:23

Hitachi HDD 15 ezres fordulattal

A Hitachi bemutatta legújabb termékeit, két magas fordulatszámon dolgozó szerverekbe építhető merevlemezt.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2009. október 14. 18:40

2 terabájtos Hitachi winchester 7200 rpm-mel

A Hitachi ugyan nem az első gyártó, amely 2 terabájtos 3,5” asztali gépes merevlemezes meghajtót dob piacra, ám övék az első olyan termék, amely mindehhez 7200-as percenkénti fordulatot produkál.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2009. augusztus 7. 16:30

Németországban rekordot dönthet az internetes vásárlás

A gazdasági válság ellenére Németországban az idén rekordot dönthet az internetes értékesítés, a forgalom minden eddigit meghaladhat.

Kulcsszavak: +céginfo Hitachi
2009. július 29. 11:17

A Hitachi harmadik éves veszteségét várja

A legnagyobb japán elektronikai gyártó, a Hitachi kedden 82,67 milliárd jen (870,5 millió dollár) veszteséget jelentett adó után az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, az elektronikai fogyasztási cikkek és a félvezető lapkák gyenge forgalma miatt. Egy évvel korábban 31,56 milliárd jenes adózott eredménye volt.

Kulcsszavak: Hitachi +céginfo
2009. július 29. 09:20

Mobiltelefon HD felbontású videokamerával

A Hitachi Wooo sorozatának legújabb darabja példátlan módon 720p HD felbontású videofelvétel készítésére is képes lesz, napokon belül meg is jelenik Japánban.

2009. május 23. 08:50

Rekordveszteség a Hitachi-nál

A Hitachi ma közzétett éves üzleti eredménye meglehetősen komor képest fest a vállalatról, hiszen a mostani a legnagyobb veszteség az ország történetében.

Kulcsszavak: Hitachi +céginfo
2009. május 12. 20:45

A Hitachi beismerte az LCD árkartell létrehozását

Már korábban felmerült a gyanú, hogy a japán vállalat nem a piac szabályai szerint viselkedett és mesterségesen magasan tartotta az árakat, a cég most belegyezett egy 31 millió dolláros büntetés kifizetésébe az eset elsimítására.

Kulcsszavak: Hitachi jog
2009. március 12. 07:36

Költségcsökkentési lehetőségek az informatikában

Az informatikai üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők az informatikai háttértárolók kihelyezésével, egy ilyen befektetés 12-16 hónap alatt megtérül.

Kulcsszavak: IT trend Albacomp Hitachi
2009. február 18. 10:15

Hitachi-Albacomp: a stratégiai együttműködés új fejezete

A székesfehérvári vállalat jelenleg is dolgozik egy 100 ezer dollár értékű HDS-alapú tároló rendszer tervezésén és építésén egy hazai nagyvállalatnál, és folyamatban van egy másik, ennél is nagyobb értékű projekt megvalósítása.

2009. február 17. 14:43

Rekordveszteség, elbocsátások a Hitachinál

Úgy látszik, mostanában leginkább a japán technológiai cégekre jár rá a rúd a válság miatt, ugyanis a Sony és a Toshiba után a Hitachi is rekordméretű veszteségről kénytelen beszámolni.

Kulcsszavak: Hitachi +céginfo munkaerő
2009. január 30. 17:46

A Hitachi is beszáll az SSD-gyártásba

A Hitachi bejelentette, hogy az Intellel együttműködve flash SSD memória-háttértárakat fog fejleszteni és gyártani, ami stratégiai váltás az eddig a merevlemezeket favorizáló cég részéről.

Kulcsszavak: Hitachi winchester memória
2008. december 2. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52