Az IBM felpörgeti a beruházásokat Közép-Kelet-Európában

forrás: Prím Online, 2022. február 1. 15:26

Az IBM bejelentette, hogy a közép-kelet-európai ügyfelek és partnerek számára is elérhetővé teszi az IBM Client Engineering csapatának agilis fejlesztési szolgáltatásait. Ezek a specializált technológiai csapatok Prágából, Varsóból és Moszkvából nyújtanak majd támogatást a vállalatoknak az egész régióban. Az újfajta módszertan magasabb szintre helyezi az ügyfélélményt azzal, hogy szoros együttműködést alakít ki az IBM és az ügyfél szakemberei között, hozzáférést biztosít a legkorszerűbb technológiákhoz és agilis fejlesztési ciklusok szerint dolgozik.

Az IBM szakemberei az ügyfelekkel vállvetve dolgoznak, hogy az IBM által kínált technológiák és szolgáltatások mielőbbi bevezetésével gyorsan – akár még a szerződés aláírása előtt, egy prototípus kialakításának keretében – válaszokat adjanak az ügyfél előtt álló kritikus üzleti kihívásokra. Az innovatív megoldás kialakítása során üzleti tanácsadók, fejlesztők, architektek, adattudósok, biztonsági szakértők, DevOps szakértők és egyéb IT szakértők működnek szorosan együtt az adott ügyfél szakembereivel. 

 

„Az IBM Client Engineering egyedi módszertana az innovációt helyezi középpontba egy vállalkozás működésében és ezáltal lehetővé teszi az agilis és átfogó újításokat. Egy vállalkozói »innovatív teret« hozunk létre, amelyben gyorsabban születik meg az eredmény, mint más módszerekkel. Miközben hozzájárulásunkkal üzleti értéket teremtünk ügyfeleink számára, segítünk abban is, hogy munkafolyamataikba tartósan beépüljenek az intelligens megoldások” – mondta el Wolfgang Wendt, az IBM CEE vezérigazgatója.

 

A módszertan alkalmazására már van régiós példa. A Flamel.AI nevű szerb start-up mindössze 7 hét alatt hozott létre az IBM-mel egy mesterséges intelligenciára (MI) épülő webalkalmazást online szerepjátékok játszásához. Az IBM Cloudban futó és az IBM Watsonra épülő megoldás fokozza a játékélmény: a játékidő nő, miközben a felkészülésre szánt idő akár a negyedére csökkenhet.

 

 

Sikeres fejlesztés az OTP bulgáriai leánybankjánál

A bulgáriai DSK Bank – az OTP csoport tagja – a közelmúltban az első között indított együttműködést az IBM közép-kelet-európai Client Engineering csapatával. Közösen fejlesztettek ki egy új prototípust a bank informatikai rendszerének integrációs rétegére. A bank és az IBM összesen több mint 20 szakértője dolgozott egy csapatként agilis és DevOps eljárásokkal annak a megoldásnak és architektúrának a kifejlesztésén, amelyeket a DSK Bank a prototípus véglegesítése után bevezethet.

 

„Az IBM Client Engineering csapatával közösen sikeresen létrehozott prototípus segítségével hatékonyabbá tettük a technológia-kiértékelési folyamatunkat. Ezzel lehetővé vált, hogy üzleti és műszaki szempontból is hatékonyabban felmérjük egy-egy projekt eredményét” – mondta el Georgi Yotov, a DSK Bank fejlesztési vezetője. A megoldás az IBM Cloud Pak for Integration platform Confluent Platform szolgáltatására és az IBM InfoSphere Change Data Capture (CDC) technológiájára épült. 

Pénzügy, bank, IT, közszféra: sokaknak segíthet az új szolgáltatás

Példák további, az ügyfelekkel közös fejlesztési projektekre:

•  Egy biztosítótársaság 4 hét alatt átalakította az életbiztosítások jogosultsági folyamatának menedzselését MI használatával; 

•  Egy felhőt, felügyelt szolgáltatásokat és automatizálást nem használó ügyfél 3 hét alatt átállította infrastruktúráját és alkalmazásmenedzsmentjét Red Hat OpenShift on IBM Cloud platformra;

•  Egy közszférában működő, adatvagyon gazdálkodási követelmények előtérbe helyező ügyfél példája megmutatta, hogy az IBM technológiája 8-szor gyorsabban és féláron képes adatelemzést végezni biztonságos környezetben az adatok másolása vagy mozgatás nélkül.

 

 

Újjászületni a járvány után: holisztikus megoldások kellenek

A COVID-19 globálisan megváltoztatta a szervezetek teljes működési környezetét. A vevők és alkalmazottak otthonunkba kényszerültek, ellátási láncok és teljes iparágak szenvedtek fennakadásokat. Annak érdekében, hogy megerősödve kerekedjenek felül, a szervezeteknek újra kellett gondolniuk üzleti modelljeiket és a biztonságot szem előtt tartva fel kellett gyorsítaniuk a digitalizációt, új mesterséges intelligencia és hibrid felhő technológiák bevezetését. 

 

„Ügyfeleink közül sokan bizonytalanok, mert még mindig nem látható tisztán, hogy milyen technológiákba érdemes építkezni és milyen megtérülésre számíthatnak. Próbálják kitalálni, hogy hogyan tudnának a COVID-19 után növekedni és a válságból megerősödve kikerülni. Az IBM pontosan erre a holisztikus, teljeskörű szemléletváltásra, átalakulásra specializálódik” – ismertette Martin Svik, az IBM CEE technológiai igazgatója (CTO), az IBM Client Engineering vezetője. 

 

Az IBM Client Engineering módszertan iránti igény a világjárvány alatt jelentős emelkedést mutatott: a 2020-as mintegy 300 ügyfél együttműködés 2021-ben több, mint 2500-re nőtt. A vállalatok rákényszerültek a virtuális együttműködésre, a gyorsabb üzleti döntések meghozatalára, hogy ezáltal hatékonyabban tudjanak reagálni a mindennapi kihívásokra.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17