Ez a készülék kijelzi milyen minőségű a szoba levegője

forrás: Prím Online, 2022. március 6. 11:39

A hideg hónapokban kevesebbet szellőztetünk, emiatt az otthoni levegő gyorsan elhasználódhat. A fűtés miatt azonban megnövekedhet a portartalma, ami egyeseknél szénanáthás tüneteket idézhet elő. „Éppen ezért érdemes gondoskodni a levegő megfelelő tisztításáról, amire ma már számos korszerű megoldás létezik” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divízójának vezetője. 

Ezek közé tartozik a Sencor újdonsága, az SHA 8640WH légtisztító, amely optimális eszköznek bizonyulhat a maximum 42 m2-res helyiségek és irodák levegőjének megtisztítására. Az 50 wattos készülék nagyfokú hatékonyságát jól tükrözi, hogy akár 290 köbméternyi levegőt is meg tud szűrni óránként. „A beépített szenzornak köszönhetően képes azt is megmutatni, milyen minőségű annak a helyiségnek a levegője, ahol üzembe helyezték a szobában keringő 2.5 mm átmérőjű szilárd részecskék figyelembevételével” – tette hozzá Lucza András. 

 

 

A kifogástalan tisztítási folyamatot egy több fokozatú szűrőrendszer segítségével végzi: a légtisztító által beszívott levegő először egy olyan előszűrővel találkozik, amely kivonja a levegőből a nagyobb szennyeződéseket, így például az állatszőröket, vagy hajszálakat. A szűrőrendszer következő eleme, a HEPA-filter pedig gondoskodik a pollenek, porrészecskék és baktériumok 99%-ának kiszűréséről. A kellemetlen szagok ártalmatlanításához a levegő egy szénszűrőn is áthalad, végül pedig a beépített UV-lámpa hozzájárul a baktériumok és vírusok elpusztításához. 

 

A Sencor új légtisztító gépe csendes működést (43 – 62 dB) kínál, így gyerekek és házi kedvencek mellett is működtethető. Kezelését az érintőpanel teszi egyszerűvé, amelyen könnyen beállíthatók a működésre vonatkozó fontosabb paraméterek, így például levegőszűrés időtartama. 

 

 

„Egy légtisztítóval tehát hatékonyan tehetjük frissebbé és tisztábbá otthonunk levegőjét, ugyanakkor a téli időszakban kiemelt fontossággal bíró párásítás a legtöbb ilyen készüléknél nem megoldott. A Sencor éppen ezért ezt a légtisztítót 3 literes víztartállyal látta el, hogy a fűtési időszakban a felhasználók el tudják kerülni az otthoni levegő páratartalmának drasztikus lecsökkenését” – hangsúlyozta a Sencor szakembere. Hozzátette: a beépített víztartály 10-16 órán keresztül történő folyamatos párologtatást tesz lehetővé, javítva ezáltal a helyiség, vagy az otthon páratartalmát. 

 

A Sencor új légtisztítója tehát minden eddiginél több felhasználói igényt képes kielégíteni, hatékony és halk működés mellett. 

Kulcsszavak: légtisztító Sencor

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52