Hogyan segítenek a videók a munkáltatói márkaépítésben?

forrás: Prím Online, 2022. április 3. 09:54

Egy vállalkozás hírnevét nem könnyű felépíteni, az igazi kihívás az, ahogyan a munkatársak egymás között beszélnek róla. Néhány szó egy megbízható ismerőstől többet mond mint bármilyen céges prezentáció vagy bemutatkozó anyag. A videó azonban az a tartalomtípus, amivel rövid idő alatt a legtöbb értékes és hasznos információ adható át a nézőnek. Dallos Zoltán, kommunikáció- és márkaépítés szakértő részletezi, hogyan segít a YouTube világa és a videókészítés a munkáltatói márka kiépítésében?!

 

Mit jelent az employer branding?

A munkáltatói márkaépítés az egységes arculat tervezésétől kezdve a toborzási folyamatok kialakításán át egészen a munkavállalóknak tett ígéretek maradéktalan teljesítéséig mindent átölel. Elsődleges célja, a meglévő és a leendő kollégák elköteleződésének fenntartása és tovább növelése, a cég értékeinek és identitásának közvetítése. 

 

Ha egy jól ismert cég álláshirdetését vagy imázs videóját látjuk, azonnal eszünkbe jut legalább 2-3 meghatározó tulajdonság a vállalattal kapcsolatban. Az employer branding lényege, hogy az adott cégről kialakult véleményünket formálja.

 

A tudatosan felépített munkáltatói márka növeli a munkavállalói elégedettséget. Egy jó nevű cégnél dolgozó munkatársak lelkesebbek és motiváltabbak, ha egy biztos, támogató és kiegyensúlyozott munkahelyi környezet áll mögöttük. 

 

Hogyan erősítik a munkáltatói márkát a videós tartalmak, miért érdemes céges YouTube csatornát indítani?

Szemmel láthatóan érzékeltetik a munkahelyi hangulatot: Akár egy jelenlegi kollégával készült interjút nézünk, a cégvezető gondolatait halljuk, vagy egy toborzó videót tekintünk meg, alapvetően egyetlen dologra vagyunk kíváncsiak: mi vár ránk, ha csatlakozunk a csapathoz?

 

Dallos Zoltán

 

Egy profin elkészített cégbemutató videó már az első néhány másodperc alatt közvetíti a fontos értékeket, a végére érve pedig eloszlatja a bennünk esetlegesen felmerült kételyeket. Mit mutat meg?

● Milyen a cég munkahelyi környezete, szívesen dolgoznánk-e ott,

● Milyen munkatársakra, kollégákra számíthatunk, szimpatikusak-e, akiket látunk a videón,

● Mennyire emberközpontú a vállalati kultúra,

● Hiteles-e a vezető személye,

● egyezik-e igényeinkkel a felvázolt jövőkép?

 

Sokkal több embert érnek el, mint más tartalomtípusok

2022-ben a videók továbbra is töretlenül tarolnak a neten. Átlagosan 12-szer több megosztást generálnak a közösségi médiában, mint a szöveges és képes tartalmak együttvéve. A videók akkor a leghatásosabbak, ha megszólítva érezzük magunkat, vagy ismerünk olyat, aki rögtön eszünkbe jut a hallottak alapján, és hasznára lehet, ha a témáról van szó. 

 

A videó a legkomplexebb tartalom

Nincs még olyan tartalom, ami képes lenne egyszerre ennyi érzékszervre hatni. Gondoljunk csak bele: videózás közben egyidőben nézhetjük a képet, olvashatjuk a feliratot, hallhatjuk a hangokat, és még libabőrösek is lehetünk az intenzív élmények hatására.

 

A munkáltatói márka kiépítéséhez elengedhetetlen a tartalomgyártás, ezen belül pedig érdemes céges YouTube csatorna indításán gondolkozni. Nem kérdés, hogy a videók készítése jelenti a leghatékonyabb megoldást, hiszen az összes többi tartalomtípussal szemben sokkal magasabb a bevonódás. A videók mindössze néhány pillanat alatt rengeteg impulzust generálnak, így az employer branding stratégiában kiemelt figyelmet kell, hogy kapjanak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59