A Skanska székhelye rangos minősítést kapott

forrás: Prím Online, 2022. április 5. 18:27

A Skanska magyarországi székhelye, mely a Nordic Light irodakomplexumban található, WELL Health & Safety minősítést kapott. Ezt a rangos tanúsítást a legmagasabb szintű biztonsági paraméterekkel rendelkező, fertőzések kockázatát csökkentő és egészséges, biztonságos munkakörnyezetet kialakítását lehetővé tevő irodaterek kapják.

A WELL Health & Safety besorolás egy olyan, bizonyíték alapú és harmadik fél által ellenőrzött minősítés valamennyi épület- és tértípus számára, melynek célja, hogy támogassa a tulajdonosokat és üzemeltetőket abban, hogy biztonságosabb tereket hozzanak létre, készítsenek elő az irodákba visszatérő bérlőik, látogatóik és éríntettek számára a pandémia utáni környezetben. A Skanska volt az első fejlesztő Európában, amely megkapta a WELL Health-Safety minősítést nyolc épületre Lengyelországban, Romániában és Csehországban, és minden új fejlesztéséhez kapcsolódóan is folytatni szeretné ezt a gyakorlatot. Egy lépéssel tovább haladva a vállalat most megszerezte a WELL Health & Safety tanúsítást a létesítményüzemeltetésére és kezelésre vonatkozóan a saját irodái számára a közép-kelet-európai országokban, ideértve a Skanska Nordic Light irodaházban található székhelyét is.

 

 

A Skanska 480 négyzetméteres budapesti irodája belsőépítészeti terveit a LAB5 magyar építészeti stúdió készítette, együttműködve a fejlesztővel. Különös hangsúlyt helyeztek az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre a Skanska fenntartható és jövőbiztos irodai környezet iránti elképzelései mentén. A fejlesztő svéd gyökerei által ihletett irodatér természetes és pihentető légkört nyújt, a növények és fák térelválasztóként való integrálásával és minőségi, fenntartható anyagok használatával.

 

 

“A székhelyünk minősítési folyamata során különböző kategóriákat értékeltek, mint például a takarítás és higiénia, a vészhelyzeti készültségi programok, az egészségügyi szolgáltatások, a levegő- és vízminőség figyelése és kezelése, az érintettek bevonása és a kommunikáció, valamint az innováció. A budapesti irodánk figyelemreméltó eredményt, 18 jellemzőt ért el az összes fent említett kategóriában, továbbfejlesztett tisztítási gyakorlatokat és eljárásokat dolgoztunk ki a felületi érintkezés csökkentésére, monitorozzuk és kezeljük a levegő és víz minőségét, valamint tervet készítettünk az irodaterületre való egészséges visszatéréshez. Az irodai munkavégzés elengedhetetlen része az üzletmenet folytonosságának biztosításához, a csapatmunka és a kollaboráció lendíti előre az innovációt – és ez inkább személyesen történik meg. Viszont elengedhetetlen, hogy biztonságosan használható irodaterekkel rendelkezzünk, és ez az új minősítés minden nap igazolja az embereink biztonságát.” – mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági vezetője.

 

 

A WELL Health & Safety minősítés célja, hogy prioritásként kezelje a munkavállalók, a látogatók és az éríntettek egészségét és biztonságát hosszú távon, igazolja, hogy a tanúsított terek teljesen biztonságosak a használók számára. Ezt a minősítést, melyek a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelő irodaterek kaphatják meg.

 

Fotók: Batár Zsolt, Skanska

Kulcsszavak: Skanska iroda

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09