Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 28. 10:09

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy csatlakozott a Home Connectivity Alliance (HCA) nevű szövetség igazgatótanácsához, amely nyitott együttműködések és innovációk révén törekszik magasabb szintű okosotthon-élményt nyújtani a felhasználóknak.

A 2022-ben alapított, számos intelligens otthoni megoldásokat gyártó céget tömörítő szövetség célja, hogy biztonságos és egymással kompatibilis eszközökből álló, összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát hozzon létre. Az LG mellett mintegy 13 globális márka, köztük a Samsung, az Arçelik, az Electrolux, a Haier, a GE Appliances és a Trane Technologies is tagja a szövetségnek. A szervezet a márkák különféle eszközeinek és szolgáltatásainak zökkenőmentes kompatibilitását kívánja lehetővé tenni a felhő-felhő (C2C) interoperabilitásra vonatkozó iránymutatások kidolgozásával és végrehajtásával.

 

Azzal, hogy az LG a szövetség igazgatótanácsának tagja lett, lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásból kényelmesen vezéreljék a szövetség többi tagjának intelligens otthoni megoldásait, illetve, hogy az LG készülékeit más HCA-tagvállalatok okosotthon-platformjain keresztül is kezeljék.  

 

 

„Örömmel köszöntjük az LG-t a szövetség igazgatótanácsában, aki piacvezető vállalatként tudja és érti, hogy az interoperabilitás elengedhetetlen a valóban zökkenőmentes okosotthon-élményhez" – mondta Yoon Ho Choi, a Home Connectivity Alliance elnöke. „Globális tagszervezeteink tudását és tapasztalatait kihasználva tovább bővítjük az összekapcsolt otthonok lehetőségeit, és a fogyasztók számára könnyebb, kényelmesebb, intelligensebb életmódot biztosítunk."

 

„Nagyon örülünk, hogy csatlakozhattunk a Home Connectivity Alliance igazgatótanácsához, és izgatottan várjuk a közös munkát a hozzánk hasonlóan gondolkodó tagvállalatokkal" – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A csatlakozásról szóló döntés összhangban van az LG nyílt innovációk és együttműködések iránti elkötelezettségével, valamint azzal a céljával, hogy a vásárlóknak több lehetőséget és kényelmesebb megoldásokat kínáljon a hétköznapokban. Jól illeszkedik továbbá az LG víziójába arról, hogy a jövő összekapcsolt okosotthon-élményének fejlesztésében kulcsszerepet vállaljon.”

 

A 2022-es, szeptemberi IFA kiállításon az LG, és a berlini eseményen kiállítóként részt vevő többi szövetségi tag első ízben mutatja be a látogatóknak a legújabb intelligens otthoni megoldásaik márkák közötti átjárhatóságát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59