Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

forrás: Prím Online, 2022. december 7. 09:58

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

Az immár 23 éves múltra visszatekintő Üzleti Etikai Díjat ezúttal is az alapítók és az előző év nyerteseiből álló zsűri ítélte oda Kis- Közép- és Multinacionális vállalat kategóriákban. Utóbbiban díjazták az Eaton Magyarországot is.

 

„A cég kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé. Szokatlan, a többi nyertes céggel tartalmilag nem összehasonlítható a sokszínűségre épült etikusságuk. Az érzékenyítés magasiskolája zajlik a vállalatnál. Érdemesek az etikus jelző használatára” – állt a zsűri méltatásában.

 

Lenk István

 

Az Eaton hazai szervezetének mintegy 700, köztük 27 különböző nyelvet beszélő és 41 féle nemzetiségű munkatársa van. Ebből is látszik, hogy a sokszínűség a vállalat egyik különleges értéke.

 

„A cég etikai magatartását az alkalmazottak felé az átláthatóság és az alulról építkezés elvének követése határozza meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a vezetők között 60 százalék feletti a nők aránya. A céges munkacsoportok a különbözőség elfogadásán dolgoznak, legyen az a nemek közti egyenlőség, a nemi irányultság, a hit vagy a megváltozott munkaképességűek kérdésköre” – Lenk István, az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. ügyvezető igazgatója, kitérve a cég társadalmi felelősségvállalás terén betöltött szerepvállalására. „A fordított toborzást a fogyatékkal élő munkatársak kiválasztására használjuk. Ennek során nem egy adott munkakörre keresünk embert, hanem először a munkavállalót választjuk ki, és megvizsgáljuk, hogy tud-e az irodai környezetben dolgozni. Ezután megkeressük számára a neki leginkább testhezálló munkakört. A fogyatékkal élők foglalkoztatása érdekében érzékenyítő tréningeket is tartunk, de felelős nagyvállalatként keressük a további lehetőségeket, amellyel bármivel könnyíthetünk azoknak az életén, akik a körülményeik miatt nehéz helyzetből indulnak. Legutóbbi ilyen projektünk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Kurityán Különleges Lakásotthonok 7-18 év közötti, nehéz sorsú, a családi környezetükből államilag kiemelt lakóinak támogatása több mint 10 millió forinttal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17