Egy robotporszívó, amivel fertőtleníteni is lehet

forrás: Prím Online, 2023. március 5. 16:38

A robotporszívók új generációjáról rántotta le a leplet a Sencor, amely bemutatta a legmodernebb technológiával felszerelt készülékét. Az újdonság tetszetős, prémium megjelenésben, fehér-arany színkombinációban készül. „A robotporszívókra jellemző hagyományos előnyök mellett az SRV 9150WH két különleges tulajdonsággal büszkélkedhet. Egyfelől nedves padló törlésre alkalmas, mindemellett pedig UV-C fertőtlenítő fénnyel képes eltávolítani a kórokozókat a tisztítandó felületekről” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője. 

A Sencor legújabb robotporszívója ideális választás lehet a szőnyeg, a fapadló, parketta, linóleum, valamint a járólap tisztítására. A készüléket úgy tervezték meg, hogy a nehezen elérhető helyekről is el tudja távolítani a szennyeződéseket. 9,5 centiméteres magasságának köszönhetően könnyedén befér a kanapé, a hálóágy, valamint a bútorok alá. Két szélső forgókeféje révén a sarkokat is kiválóan ki tudja porszívózni. A beépített, állítható érzékelő által pedig egyszerűen megelőzhető a porszívó lépcsőről való leesése, vagy a bútorokkal történő ütközése. A kerekek elakadása esetén automatikusan kikapcsolja önmagát és hiba üzenetet küld a felhasználó számára.

 

 

Applikáció és távirányító az irányításhoz 

 

A porszívó irányítását távirányítóval, vagy akár Android/iOS rendszerű okostelefonokra tervezett Sencor Home alkalmazással is végezhetik a felhasználók. „Minden tisztítási folyamat elindításakor a robotporszívó lézer segítségével méri fel a terepet. Ezután automatikusan kiválasztja a megfelelő és egyben hatékony tisztítási módot. A porszívózás ideje alatt a készülék a Smart LIDAR fejlett giroszkópos navigációt veszi igénybe a gondtalan tájékozódás érdekében” – tette hozzá Lucza András. 

 

A sokoldalú felhasználhatóságot jól tükrözi, hogy a Multi-mapping funkcióval öt különböző emeletre készíthetnek a felhasználók takarítási tervet. Minden program és takarítási ütemezés könnyedén beállítható az applikáción keresztül.  A készülék 2600 mAh kapacitású lítiumion akkumulátorral van felszerelve és egy feltöltéssel 120 percig üzemeltethető.

 

 

Tervezhető porszívózás 

 

Az időzített takarítás funkcióval akkor is lehet használni a készüléket, ha a felhasználó nem tartózkodik otthon. Ehhez csak be kell állítani a dátumot és a pontos időt. A robotporszívó négy előre beállított programot kínál a mindennapi porszívózástól kezdve az intenzív nagytakarításig. „Ennél lényegesebb azonban, hogy a készülék nedves törlésre is alkalmas. A funkció használata érdekében vízzel kell megtölteni az erre a célra készült tartályát. Ezután a robotporszívó először felporszívózza az útjába kerülő szennyeződéseket, majd közvetlenül utána a mop fej automatikus megnedvesítésével feltörli a padlóra száradt szennyeződéseket” – hangsúlyozta a Sencor SDA Divíziójának vezetője. 

 

 

Fertőtlenítés magasfokon 

 

A tökéletes eredmény érdekében a porszívó kiváló minőségű UV-lámpákkal van felszerelve. Ennek köszönhetően tisztítás közben ultraibolya sugarakat bocsájt ki, amelyek megbízhatóan elpusztítják a vírusok, baktériumok, penészgombák és atkák 99,9%-át. "Tehát ez a robotporszívó nemcsak porszívózik és feltöröl, hanem a beépített UV-C fény segítségével meggátolja a veszélyes mikroorganizmusok szaporodását. Mindezt vegyszerek nélkül, így allergiások és asztmások számára is alkalmas" – árulta el a Sencor szakembere. Megjegyezte: az allergiások védelme érdekében HEPA-szűrővel is felszerelték a készüléket.

 

A Sencor mindenki számára elérhetővé tette a legmodernebb csúcstechnológiával felszerelt robotporszívóját, amellyel nemcsak porszívózni, hanem feltörölni, illetve fertőtleníteni is lehet.

Kulcsszavak: robotporszívó Sencor

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52