Stronger together! RSAC2023

Az együttműködő közösség hatalma

Laszlo Horvath, 2023. április 26. 15:55

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

 
Ráadásul az idő is csodásra sikeredett, a hosszú hónapokig tartó esőzéseket ragyogó napsütés váltotta fel, a smaragdzöldben pompázó hegyek-völgyek Észak-Kaliforniájában.
 
Mint mostanában minden, ez a konferencia is a mesterséges intelligenciáról szól, hiszen a hackerek már ezt is a saját hasznukra hackelik meg, és gyorsabban találnak utat a tűzfalakon belülre ezzel.
 
Elon Musk ebben a témában is hangadó: nemcsak a human intelligence / public fórum / szólásszabadság fóruma az új Twitter, hanem az artificial intelligence / szuperagy területen is a "Truth GPT" -vel kezdődő viták nagyon izgalmasak.
 
 
Aztán amikor a már rendszeres RSAC előadó Harvard Kennedy School professzor, Bruce Schneier vizionálja még az AI által mindenki számára "képviseleti demokráciát", akkor kezdek megijedni.
 
 
Na nem a hackerektől, hiszen azokat egy ilyen erős közösség, a sokezer kiberharcos a jó oldalon biztosan meg fogja állítani. Hiszen nézzük csak meg Amerika ellenségeinek a listáját (bocsánat, inkább azt mondanám "volt ellenségeinek", hiszen a létező ellenségek átalakulnak előbb-utóbb, amikor rájönnek, hogy túl nagy fejszébe vágták a fejüket. Általában későn jönnek rá, amikor már éppen átalakulóban vannak – mert azok is lebecsülték ezt a hihetetlen gyorsan változó, pillanatok alatt reagálni kepés kontinensnyi vállalkozót. Könnyű összetéveszteni a határtalan toleranciát gyengeséggel meg hanyatlással azoknak, akiknek nincsen szerencséjük az itteni személyes szabadságot megtapasztalni.
 
Inkább attól félek, hogy mekkora politikai átalakulást fog eredményezni az AI bevonása a képviseleti demokrácia újabb változatába vagy változataiba: hogyan fogja Amerika kezelni az AI adatok bevitelének- és az adatok feldolgozásának a tisztaságát.
 
 
Talán nem túlságosan őrült paranoia ezen gondolkodni, hiszen az RSAC-n tegnap nyilvánosságra hozott hírek között található az, hogy az irániak is megpróbáltak betörni az elnökválasztási szavazásba több államban is, nemcsak az oroszok, és természetesen az észak-koreaiak is. Mennyire érdekes nézni, hogy ezek a gazemberségtől nem visszariadó diktátoroknak dolgozó népek milyen hosszú árnyékot vetítenek a szabad világra – és milyen óriási technológiai haladást idéznek elő ezzel, többek között Dél-Korea vezetésével.
 
 
Mielőtt elfelejteném: az RSAC nem csak időben esik egybe a Digital Media Hungaryvel, hanem az is egy hasonlóság, hogy a partijai ennek is kiválóak, a szakma legjava bulizik együtt a világ minden részéről, és egy jó korsó hideg sör is jobban ízlik világ legjobb szakembereinek társaságában. Hál’ istennek Európa is elég jól képviselteti magát. A spanyol és a holland kiállítási terület népszerű és a cégiek anyagait sokan tanulmányozzák. Reméljük előbb-utóbb magyar kiberbiztonsági cégek világméretű innovációját is megtapasztalhatjuk itt, akár a Sandbox startup versenyben, akár a már növekedő cégek kiállítóhelyein.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Idén is sikerrel zárult a Startup Safari Budapest

Június 10-én vette kezdetét a 2024. évi Startup Safari Budapest, amely másfél napos rendezvényként június 11-én is érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Az esemény célja, mint minden évben, idén is az volt, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, ösztönözze az új innovációkat és támogassa a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy megismerjék a legfrissebb technológiai fejlesztéseket és üzleti trendeket.

2024. június 13. 10:46

Új igazgató a Yettel Magyarország vezetésében

Június 4-től Tasnádi Iván irányítja a Yettel Magyarország kontrolling igazgatóságát.

2024. június 6. 14:33

Közel 3000 általános iskolást mozgatott meg idén a Nagy Digitális Kaland

29 helyszínen 2712 általános iskolás diák lelkes részvételével zajlott le május 23-án a Nagy Digitális Kaland csapatverseny, amivel a Digitális Tudásért Alapítvány (DTA) immár negyedik alkalommal tette próbára a 3-6. osztályos gyerekek digitális tudását. A versenyen értékes nyeremények találtak gazdára. A fődíj: látogatás a Google londoni irodájába. A verseny fő támogatója a Logiscool, további szponzorjai a Fornetti, az OTP FÁY Alapítvány és a Piros Mogyorós voltak.

2024. június 5. 09:55

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40