Ünnepelte már a Bitcoin Pizza Napját? Ma megteheti!

forrás: Prím Online, 2023. május 22. 20:11

2010. május 22-én egy programozó 10 ezer bitcoinért vásárolt pizzát, ez volt a történelem első tranzakciója a kirptovalutával. Az eseményt azóta világszerte ünneplik. A Binance idén Nápolyban versennyel, Brazíliában furgonnal, Kambodzsában kóstolással, világszerte pedig online eseményekkel emlékszik meg a Bitcoin Pizza Napjáról.

A Bitcoin Pizza Napját minden év május 22-én tartják meg, hogy megemlékezzenek az első valós kereskedelmi bitcoin-tranzakcióról. Ezen a napon, 2010-ben egy feltehetően magyar származású programozó, László Hanyecz két pizzát vásárolt 10 ezer bitcoinért egy másik felhasználótól. A nemzetközi kriptoközösség azóta is évről évre megünnepli az eseményt. 

 

 

Mint a Binance, a világ vezető kriptőzsdéje közölte, idén is a maguk különleges módján fognak megemlékezni a jeles évfordulóról, az eddigi sikeres évekről és az új kihívásokat hozó 2023-as esztendő eddigi eredményeiről. A napokban világszerte pizzás tematikájú összejöveteleket tartanak – és hol is lehetne stílszerűbben ünnepelni, mint a pizza otthonában, Olaszországban? A sorozat kezdeteként vasárnap éppen ezért pizzakészítő versenyt rendeztek Nápolyban, ahol a résztvevőket saját Binance pizzával és egyéb finomságokkal várták. A kambodzsai Phnom Penhben egy helyi pizzéria adott otthont egy közösségi találkozónak. Hétfőn hasonló programot szervez a világ legnagyobb kriptotőzsdéje Montevideóban, Bueons Airesben és Mexikóvárosban is. Szerdán Pakisztánban kell egy elrejtett Binance-pizza nyomára bukkanni valahol az országban. Hétfőn Rio de Janeiróban, kedden Bahreinben, csütörtökön a vietnámi Ho Si Minh-ben, Binance-es pizzafurgonok robognak majd az utcákon. A cég információkat és tippeket oszt meg a pontos helyükről, aki pedig megtalálja a szállítójárműveket, ajándékban részesül. A kolumbiai Bogotában ingyenes pizzát kínálnak új és régi felhasználóknak. A város két pizzériájában az újonnan regisztrált vendégek és a Binance Pay felhasználók ingyenes ebédre jogosultak. Új-Zélandon bitcoin nyereményeket rejtettek el speciális Binance-es pizzás dobozokba. A pizzanaphoz kapcsolódva online eseményeket és nyereményjátékokat is szervez a Binance világszerte. A felhasználóknak lehetőségük lesz például egy egész éves pizzaellátás megnyerésére. 

 

A kriptotőzsde arra kéri az embereket, hogy osszák meg gondolataikat a Binance Feedben az évfordulóról, a pizzaünnep eseményeiről, a kriptovaluták fejlődéséről és a kriptoiparban szerzett tapasztalataikról. Az online csatornán különleges vendégekre is lehet számítani, valamint kvízre és különböző ajándékokra is. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50