Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

forrás: Prím Online, 2023. május 27. 10:19

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

„Nagyon örülünk, hogy idén társszervezőként vehetünk részt a Machine Learning Prague rendezvényen, ahol összehozzuk a gépi tanulás szakértőit, hogy megosszák egymással tudásukat és tapasztalataikat. A Kiwi.com-nál a gépi tanulást használjuk a különböző forrásokból származó nagy mennyiségű adat – például az úti célok iránti kereslet vagy az utazási keresési minták – elemzésére, hogy olyan előrejelzéseket és ajánlásokat készítsünk, amelyek az ügyfeleink javát szolgálják, és javítják a saját működési hatékonyságunkat” – magyarázza dr. Patrick Giordani, a Kiwi.com adatgazdálkodásért felelős elnökhelyettese.

 

Az eseményen a Kiwi.com szakértői Lucie Blechová, gépi tanulási mérnök és Thomas Browne, Data Scientist a nyitónapon, 2023. június 2-án tartanak workshopot, amelynek központi témája a numerikus szimulátorokkal kapcsolatos Gauss-folyamat regresszió (GPR) lesz.

 

 

„A numerikus szimulátorok nagyon összetett rendszerek, amelyek nem triviális jelenséget írnak le. Elsősorban olyan technológiai területeken használják őket, ahol a numerikus szimuláció helyettesíti a fizikai kísérletet, amely nagyon költséges vagy veszélyes lehet. Ilyen például egy erőművet hűtő csőrendszer, amely nem triviális és létfontosságú rendszer, és a tényleges kísérletek elvégzése veszélyes és költséges lenne. A gépi tanulással minden eredményt ki lehet számítani, azonban ennek magas a számítási költsége, mivel egyetlen szimuláció néhány másodpercig is eltarthat, még egy nagy teljesítményű gépen is.  A GPR úgy segít, hogy a komplex szimulátort egy sokkal egyszerűbb szimulátorral közelíti meg, amely hasonló eredményeket ad, mint amilyeneket a komplex szimulátor adna” – összegezte Mr. Giordani.

 

A workshop során a résztvevők megismerkednek a GPR alapjaival Python nyelven, és megvalósított példákat kapnak arra, hogyan segíthet a GPR. 

 

Jiří Materna, a Machine Learning Prague alapítója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kiwi.com, amely mindig is úttörő szerepet játszott az utazási technológiák innovációjában, támogat minket. A Machine Learning Prague egy kis konferenciából nőtte ki magát egy olyan rendezvénnyé, amely mára több mint ezer résztvevőt fogad a világ minden tájáról.  Egyik fő célunk, hogy a gépi tanulás világelső szakértőit hozzuk el Prágába, és örülök, hogy ez a cél ismét teljesült.”

 

A 2016-os kis létszámú ML-alkalmazási konferenciából az esemény mára több mint 1000 résztvevővel és negyven előadóval bővült, akiket idén a cseh fővárosban tartandó háromnapos rendezvényre várnak. A látogatók előadásokra, gyakorlati workshopokra és egyéb interaktív tartalmakra számíthatnak. Az érdeklődők a következő címen regisztrálhatnak és vásárolhatnak jegyet: https://mlprague.com/#active-tickets.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59