Az akkumulátorgyárakhoz a logisztikai ismereteknek is fel kell zárkóznia

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 25. 11:37

Debrecen mellett már Nyíregyházán is akkumulátorgyár megépítése van tervben. A Kelet-Magyarországot érintő fejlesztésekhez azonban magas színvonalú logisztikai munkaerő megléte is szükséges. Ennek érdekében a Nyírség fővárosában a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) kellő érdeklődés esetén Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést indít személyes oktatás formájában, ráadásul akár már idén ősszel.

 

Nemcsak a nyíregyházi, de a Debrecen és Miskolc környéki érdeklődőket is várják

 

Évente több száz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE). A több évtizedes hagyományokkal rendelkező képzés ráadásul személyes oktatás formájában hamarosan Nyíregyházán is elindulhat.

 

„Az akkumulátorgyárak működéséhez elengedhetetlen a magas színvonalú logisztikai ismeretek megléte. Példaként csupán, az alapanyagokat a gyártási helyszínekre kell szállítani, az üzemekben precíz intralogisztikai folyamatokat kell ellátni, valamint a késztermékeket a felhasználási helyekre is el kell juttatni, ezért magas színvonalú, hatékony, integrált logisztikai rendszerekben kell gondolkodni” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke, aki hozzátette, hogy a speciális gyártási, jelen esetben akkumulátorgyártási folyamatokhoz a megfelelő logisztikai ismeretek viszont nélkülözhetetlenek.

 

A logisztikai képzés célja, hogy az azt elvégző, sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is.  Továbbá képes legyen kapcsolatot tartani más vállalati területekkel-csoportokkal, és közreműködni a vállalati stratégia elkészítésében is, ezáltal információkat biztosítva például a vezetői döntésekhez.

 

 

Megnőhet az igény Kelet-Magyarországon a logisztikai szakemberekre

 

A debreceni akkumulátorgyár hírei után, a közelmúltban bejelentésre került, hogy a kínai Sunwoda Electronics gyár építését tervezi Nyíregyházán. Az autóipari akkumulátorgyártó vállalat 580 milliárd forintos nyírségi beruházása terv szerint már jövőre elindul, így hamarosan a logisztikai szakemberekre is releváns igény keletkezhet.

 

„A Kelet-Magyarországot érintő beruházások magas színvonalú logisztikai ismeretekkel rendelkező munkaerő-igényt generálhatnak. Ezáltal pedig megnőhet a kereslet azokra a potenciális munkavállalókra, akik efféle tudással rendelkeznek. Szeretnénk, ha ilyen szakemberekből az ország keleti részében is egyre több lenne, ezért kellő érdeklődés esetén akár már idén ősszel Nyíregyházán is Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés indulhat” – emelte ki a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

 

A nyíregyházi képzésben való részvétel feltétele azonos a többivel. A jelentkezőnek rendelkeznie kell bármilyen felsőfokú, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel, azonban akkor is tud jelentkezni, ha a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal, vagy 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal rendelkezik.

 

Vizsgával zárul a közel egyéves képzés, mely akár munka mellett is elvégezhető

 

A közel egy év alatt összesen 14 szombati alkalommal kerül átadásra a sikeres vizsgához szükséges tananyag magyar nyelven, így akár meglévő munkahely mellett is teljesíthető. A sikeres vizsga letétele után a versenypiac által elismert szigorú sorszámú tanúsítványt kapnak a hallgatók, melyben néhány személyes adaton túl, szerepel a vizsga végső érdemjegye, valamint a 3 tagú vizsgabizottság aláírása is. A képzés során átadott tudásnak egyre nagyobb a nemzetközi elfogadottsága, így igény esetén angol és német nyelveken is kérhető róla igazolás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50