Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

forrás: Prím Online, 2023. december 7. 18:58

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

„A Xiaomi fejlődésének motorja a kezdetek óta a technológiai innováció, és távlati célként kezdettől arra törekedtünk, hogy nullára csökkentsük a széndioxid-kibocsátásunkat. A vállalatunk zöldítése – a technológiai innovációval kéz-a-kézben járva – a stratégiánk alapkövét képezi” – mondta a konferencián elhangzott beszédében Alain Lam. „Továbbra is az a célunk, hogy innovációval tegyük még hatékonyabbá, az életciklusuk meghosszabbításával pedig még fenntarthatóbbá a termékeinket. Mi ezzel járulunk hozzá az ENSZ klímapolitikai céljainak megvalósításához, és így vesszük ki a részünket a bolygónk megóvásából.”

 

Alain Lam

 

A dokumentum kitér a Xiaomi zéró karbonkibocsátás irányelveire, amelyek értelmében mesterséges intelligenciára alapuló IoT platformot (AIoT) és zöld termékeket fejleszt, illetve fenntartható ellátási láncot tart fenn. A vállalat célkitűzése, hogy megteremti a teljesen karbonmentes működés feltételeit a saját iparágában, és ezen keresztül az emberi közösségekben is.

 

A Xiaomi nettó zéró kibocsátást célként megnevező terve teljes összhangban van az ISO Net Zero irányelvekkel, amelyeket a klímavédelem mellett elkötelezett legtöbb döntéshozó magáénak vall. A vállalat a saját működésén belül 2040-ig kívánja elérni a karbonsemlegességet.*

 

A Xiaomi az energiahatékonyság fokozásával és intelligens gyártási folyamatok bevezetésével csökkenti a széndioxid-kibocsátását. A vállalat a partnereit is arra ösztönzi, hogy olyan fenntarthatósági célokat fogalmazzanak meg, amelyek összhangban vannak a saját karbonsemlegességi célkitűzéseivel. Ebbe beletartozik a megújuló energiahordozókra történő átállás, az anyagok újrahasznosítása, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrafelhasznált anyagok arányának növelése a gyártásban. A Xiaomi kész átláthatóvá és elszámoltathatóvá tenni ez irányú tevékenységét, a karbonmentesítési folyamat előrehaladását jelenleg is rendszeresen auditálja.

 

A Xiaomi zéró karbonkibocsátás irányelvei érvényesülésének köszönhető, hogy a vállalat termékei és szolgáltatásai egyre energiahatékonyabbak, egyre gazdaságosabbak és egyre kisebb mértékben terhelik meg a környezetet. A vállalat a mesterséges intelligenciára alapuló technológiát a gyártásban arra használja, hogy növelje a hatékonyságot, és hogy támogassa vele a további innovációt. Az MI révén a Xiaomi olyan termékeket tud kínálni a vásárlóinak, amelyek jobban illeszkednek a saját életstílusukhoz és értékrendjükhöz. Ilyenek például a Xiaomi okosotthon-eszközei és -megoldásai, amelyekkel csökkenthető a háztartások károsanyag-kibocsátása és energiafogyasztása.

 

 

A Xiaomi AIoT platformján a felhasználók nyomonkövethetik az áramfogyasztásukat, és még jobban ellenőrzés alatt tudják tartani az energiafelhasználásukat. A vállalat ezen kívül olyan viselhető és könnyen hordozható okoseszközöket is kínál, amelyek – azon túl, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtanak – egy alacsonyabb karbonlábnyomot igénylő életmódhoz is hozzájárulnak.

 

A vállalat nemrégiben bejelentett “Human x Car x Home” okos ökoszisztémája több mint 200 termékkategóriát foglal magában, és 820 millió eszközt köt össze világszerte – egy olyan egységes, integrált rendszer, amely a lehető legtöbbet hozza ki az ökoszisztéma eszközeiből, és a felhasználók igényeit az esetek több mint 95%-ban képes kiszolgálni. A Xiaomi HyperOS-t úgy tervezték, hogy a minimálisra csökkentse a redundanciát, a hulladék mennyiségét, növelje az energiahatékonyságot, és hogy támogassa a fenntartható fogyasztásra irányuló célok megvalósulását az egész világon.

 

Mindezeken túl, a Xiaomi felgyorsítja a körforgásos gazdasági modellre irányuló terveinek megvalósítását. A vállalat egy sor globális kihatású fenntarthatósági kezdeményezést indított, például segített a nettó zéró kibocsátásra vonatkozó célok meghatározásában, csatlakozott a GE100% kezdeményezéshez, kiterjesztette az elektronikus hulladékok újrafelhasználását célzó programját, és egyre nagyobb mennyiségben használ megújuló energiát. A 2022-től 2026-ig tartó időszakban a Xiaomi 38 000 tonna elektronikus hulladékot tervez újrahasznosítani, és számos megújulóenergia-projektet fog elindítani.

 

A Xiaomi továbbra is elkötelezetten dolgozik azért, hogy kiváló minőségű termékeket állítson elő elérhető áron, és következetesen kitart az olyan fenntartható technológiák alkalmazása mellett, amelyek egyszerre zöldek, befogadók és megfizethetők.

 

A Xiaomi klímapoltikai intézkedéseit bemutató jelentés itt érhető el: 2023 Xiaomi Corporation White Paper on Climate Action

 

____________________

*A meglévő üzletágak a Xiaomi Corporation legutóbbi üzleti jelentésében szereplő üzletágakra utalnak, ideértve az okostelefonokat, az IoT és életmód termékeket, az internetes szolgáltatásokat és az egyéb termékekre épülő üzletágakat.

Kulcsszavak: Xiaomi fenntarthatóság

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52