Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

forrás: Prím Online, 2024. március 2. 12:23

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. nyerte el a „BÉT Xtend különdíjat”, amelyet február 29-én csütörtökön vett át a BÉT legek 2023 gálán. A hazai pénzügyi- és tőkepiaci világ egyik legrangosabb eseményén idén 25 kategóriában díjazták a szakma kiemelkedő alakjait. A győztesek kiválasztásáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntött. A díjat a társaság igazgatóságának elnöke, dr. Oszkó Péter vette át.

 

Az OXO Technologies Holding Nyrt. értékpapírjai 2021 szeptembere óta elérhetők a befektetők számára a BÉT Xtend piacon, ezzel elsőként kerültek a hazai nyilvános piacra innovatív technológiai vállalkozások teljes portfólióját megjelenítő papírok. Az elmúlt években a cég azon fáradozott, hogy a hazai és régiós innovációk nemzetközi növekedési lehetőségei egyre szélesebb és sikeresebb portfólióban jelenjenek meg a részvényeikben. Ennek érdekében a cég 2023-tól euró-alapú működésre állt, s a már 2022-ben is nyereséges gazdálkodást tovább folytatva, 2023 első felében is tovább növekvő nyereségről számolt be.

 

Mindezek eredményeképp, miközben az OXO Technologies Holding Xtend piacra lépése során végrehajtott tőkeemelése önmagában meghaladta az 1,2 milliárd forintot és intézményi befektetők mind abban, mind a későbbi tőkeemelési körökben is részt vettek, mostanra a Társaság a portfóliója aktuális értékét mutató nettó eszközértékét forintban kifejezve 6 milliárd forint fölé növelte. Ez a 2021-es tőzsdei bevezetéskor fennálló saját tőke mintegy duplázódását jelenti, ma már stabilan nyereséges működés mellett.

 

A díj egy olyan visszaigazolás az OXO Technologies Holding számára, amely elismeri előremutató törekvéseit. A cégcsoport továbbra is fenntartja aktivitását és igyekszik segíteni a piac működését, valamint tervei között szerepel az idei év végéig a standard piaci bevezetés, illetve a következő években egy másik európai tőzsdén dual listing elindítása.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50