Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

forrás: Prím Online, 2024. március 4. 09:55

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

  

 A március 3. és 8. között megrendezésre kerülő Light + Building 2024 kiállításon (12-es csarnok, B/E 51-es stand) az ABB lakó-, kereskedelmi és ipari épületekhez mutat be skálázható megoldásokat.

 A látogatók egy interaktív és magával ragadó élmény keretében „járhatják be” az intelligens épületeket és ismerkedhetnek az energiahatékonysággal, az interoperabilitással, a fenntarthatósággal és a tervezéssel, valamint a technológiai innováció új és régebbi épületekhez elérhető sokszínű lehetőségeit is felfedezhetik.

 Az egyre inkább teret nyerő Matter csatlakozási szabvány mentén az ABB utat mutat a nyílt rendszerek jövője felé.

 

Az energiatakarékosság a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az éghajlat védelmének, és az építőiparban e tekintetben különösen nagy lehetőségek rejlenek. A széles körű villamosítás és digitalizáció kulcsfontosságú az energetikai átállás megvalósításához, és jelentősen hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez és az erőforrások megőrzéséhez.

 

 

Az otthoni automatizálási megoldások gyártásával foglalkozó Eve Systems tavalyi felvásárlásával az ABB vadonatúj fejezetet nyitott az interoperabilitás és a rugalmasság felé vezető úton. Az Eve technológiái a több gyártóra kiterjedő Matter csatlakozási szabványon és a Thread hálózati protokollon alapulnak. Így az ABB egy olyan új technológia integrálásában tört az élre, amely maximálisan kiterjesztheti az otthoni automatizálás világának határait. 

 

A rendezvényen először láthatunk példákat arra, hogyan születnek az Eve készülékek és az ABB-free@home rendszer integrálásából újabb funkciók és még több kényelem. A stand látogatói a „Mindennapi élet”, a „Munka”, valamint a „Tervezés és építészet” tereket magába foglaló középső területet bejárva megtudhatják, hogyan tehetik élhetőbbé környezetüket, és kézzelfogható, működő megoldások formájában kaphatnak ötleteket új és felújított épületekhez. 

 

 

A technológiák közül sokan Frankfurtban mutatkoznak be először szakkiállításon. Ilyenek például azok az érintőképernyők, amelyekkel a helyiségek összes funkciója testreszabható felületekről vezérelhető, az újrahasznosított anyagokból készült díjnyertes lámpakapcsoló-sorozatok, valamint a nagyobb nyíltságot és interoperabilitást biztosító új energiagazdálkodási rendszer-bővítő modulok. A látogatók emellett azt is megtudhatják, hogyan állítanak fel az épületautomatizálási, energiaelosztási és energiagazdálkodási megoldások új mércét idő- és helytakarékosság tekintetében a telepítés és a munka megtervezése során.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50