Pontos képi megjelenítés a Calman Ready-nek köszönhetően

Kütyü Magazin, 2024. április 22. 14:15

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

 

 

 

A Graphic Pro U3 terméksorozat három modellt mutat be: két 27 hüvelykes (68,6 cm) kijelzőt, a Q27U3CV modellt QHD felbontással, az U27U3CV modellt 4K UHD felbontással, valamint a nagyobb, 31,5 hüvelykes (80 cm) U32U3CV modellt 4K UHD felbontással.

A Graphic Pro U3 sorozattal határtalan az alkotás, az inspiráció és a képzelet.

 

„Az AOC-nál megértjük, hogy a kreatív szakembereknek a legjobb eszközökre van szükségük ahhoz, hogy elképzeléseiket életre keltsék” – mondja Artem Khomenko, Head of Product Management, AOC. „Új fejezetet kezdünk az AOC hagyományaiban. Az új Graphic Pro U3 sorozatunk a kijelzőtechnológiák terén szerzett szakértelmünk és a kiváló minőségű, nagy teljesítményű monitorok nyújtása iránti elkötelezettségünk eredménye, amelyek lehetővé teszik az alkotók számára mesterségük határainak kitolását. A kivételes színpontossággal, a Calman Ready hardveres kalibrációval, a sokoldalú USB-C csatlakoztathatósággal és a karcsú dizájnnal az új Graphic Pro monitorok tökéletes eszközöket biztosítanak a tartalomkészítők és a tervezők számára."

 

 

Kiváló színhűség és hardveres kalibráció a Calman Ready segítségével

A Graphic Pro U3 sorozat DeltaE < 2 értékével lenyűgöző színhűséggel büszkélkedhet, amely biztosítja minden árnyalat precíz visszaadását. A 98%-os DCI-P3 színtér-lefedettséggel ezek a monitorok olyan széles színskálát kínálnak, amely valóban életre kelti a képi anyagot.

A Graphic Pro U3 sorozat fénypontja a Calman Ready minősítés, amely lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt a Portrait Displays Calman színkalibrációs szoftverével. A monitorok a Calman szoftverrel kihasználhatják az automatikus kalibrációs képességeket (AutoCal), így a monitor egyszerű, pontos és gyors kalibrálása tökéletes színpontosságot tesz lehetővé. Ez a kalibrálás a legjobb képteljesítmény érdekében lehetővé teszi skálázási szinten a RGB-triplet vezérlést és az 1D/3D-LUT profilozást. Az egyéni ICC-profilokkal szemben, amelyek csak képbeállítást végeznek, az 1D/3D LUT (look-up table) megoldás előnye a hardveres szintű közvetlen kijelző-kalibrálás, amely jelentős mértékben javítja a színpontosságot.

Mindössze egyetlen kábelre van szükség.

 

Sokoldalú csatlakoztathatóság és nagy teljesítményű funkciók

A kreatív munkafolyamatokban, ahol gyakran használnak grafikus táblagépeket, kártyaolvasókat, gyors külső meghajtókat és egyéb perifériákat, az AOC tisztában van a zökkenőmentes csatlakoztathatóság fontosságával. A Graphic Pro U3 sorozat számos porttal rendelkezik, köztük HDMI 1.4/2.0 és DisplayPort 1.4 portokkal, valamint sokoldalú USB-C elosztót tartalmaz RJ-45 bemenettel. Az USB-C elosztó (10 Gbps sávszélességű USB 3.2 Gen2-vel) tartalmaz egy USB-C upstream portot, amely a képernyő kibővítéséhez támogatja a DisplayPort Alt módot, 96 W Power Delivery tápellátást, az Ethernet pass-through funkciót, valamint egy második USB-C downstream port 15 W tápellátással lehetővé teszi további eszközök csatlakoztatását. Végezetül további perifériák csatlakoztatásához 4 USB-A port teszi teljessé az elosztót. Az USB-C-n keresztül akár 96 W teljesítmény biztosításával az alkotók egyszerre tölthetik fel laptopjaikat, miközben adatokat továbbíthatnak és tartalmakat jeleníthetnek meg. 

Az U27U3CV és az U32U3CV egy harmadik USB-C downstream porttal is rendelkezik a KVM-kapcsolójukhoz, így az USB elosztójukhoz csatlakoztatott billentyűzet és egér oda-vissza kapcsolható a monitor két különböző USB-C portjához csatlakoztatott PC-k között.

A Q27U3CV modell még DisplayPort kimenettel is rendelkezik, és támogatja a DisplayPort HBR3 nagy sávszélességét, így ezzel több monitor kábelzűrzavar nélkül is láncolatba kapcsolható.

Minden modell elegáns, modern dizájnnal rendelkezik, amely elnyerte a rangos Red Dot Design Award 2023 díjat.

 

Merész, bátor dizájn

A kreatív szakemberek számára inspiráló egy olyan kijelző, amelyre élmény ránézni. Minden modell elegáns, modern dizájnnal rendelkezik, amely elnyerte a rangos Red Dot Design Award 2023 díjat, így bármely kreatív munkaterület stílusos kiegészítője lehet. A 150 mm magasságban állítható lábazattal és széles körű döntési, billentési és forgatási beállításokkal rendelkező modellek készen állnak arra, hogy a felhasználók megtalálják a legkényelmesebb és legegészségesebb pozíciót. Minden modellhez újrahasznosítható zöld csomagolás tartozik, benne papírpárnával, így a Graphic Pro U3 megfelel a legújabb környezetvédelmi előírásoknak.

A Graphic Pro U3 sorozat három modellt indít útjára, amelyek mindegyike Calman Ready tanúsítvánnyal rendelkezik:

Q27U3CV: 27 hüvelykes IPS panel QHD (2560x1440) felbontással, 60/75 Hz képfrissítési sebességgel és VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal. 1x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.4 bemenet, 1x DisplayPort 1.4 kimenet, 1x RJ-45, 2x USB-C (1 fel, 1 le irányú) és 4x USB-A port javítja a sokoldalúságot. 2x 3 W hangszóróval felszerelve.

U27U3CV: 27 hüvelykes Nano-IPS panel 4K UHD (3840x2160) felbontással, 60 Hz képfrissítési sebességgel és VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal. Többmonitoros elrendezéseknél a nagyobb fókusz érdekében 4 oldalon keret nélküli kialakítással rendelkezik. 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x RJ-45, 3x USB-C (1 fel, 2 le irányú) és 4x USB-A port, valamint KVM-kapcsoló javítja a sokoldalúságot. 2x 3 W hangszóróval felszerelve.

U32U3CV: 31,5 hüvelykes Nano-IPS panel 4K UHD (3840x2160) felbontással, 60 Hz képfrissítési sebességgel és VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal. 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x RJ-45, 3x USB-C (1 fel, 2 le irányú) és 4x USB-A port, valamint KVM-kapcsoló javítja a sokoldalúságot. 2x 3 W hangszóróval felszerelve.

 

 

Árak és elérhetőség

Az AOC Graphic Pro U3 sorozat 2024 júliusától lesz megvásárolható a következő ajánlott fogyasztói árakon:

Q27U3CV: 349€

U27U3CV: 469€

U32U3CV: 589€

Kulcsszavak: AOC monitor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14