Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

forrás: Prím Online, 2024. április 24. 13:11

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

Június 11-én első alkalommal nyitja meg kapuit a MI Expo, amely befektetők, AI-szakértők, kutatók és üzletemberek szemüvegén keresztül mutatja be, miként írja át a különböző iparágak és munkakörök jelenét, és jövőjét a mesterséges intelligencia. Az eseménynek a Lurdy Ház ad majd helyet, ahol terítéken lesznek a marketinget, az értékesítést, a videókészítést, a képalkotást, a HR-t, a jogot, a könyvelést, az adminisztrációt, a robotikát, a logisztikát, és a városfejlesztést érintő legfontosabb változások. A konferencia lehetőséget teremt a kis-és középvállalkozások vezetői és munkatársai számára, hogy elmélyedjenek a már jelen pillanatban is létező AI-megoldások világába, melyeket a céges felhasználók szemszögéből ismerhetnek majd meg a helyszínen.

 

A rendezvény a Magination és Think AI szervezésében valósul meg, akik nem kevesebbre vállalkoznak mint hogy bevezetik a kis-és középvállalkozásokat az AI vállalati alkalmazásába. A téma kapcsán olyan befektetők, és üzletemberek osztják meg gondolataikat és tapasztalataikat, akik már jelen pillanatban is kiaknázzák a technológiában rejlő lehetőségeket, de olyan kutatókkal és AI-szakértőkkel is találkozhatnak majd a látogatók, akik a mesterséges intelligencia emberi pszichére, és munkára gyakorolt hatásait vizsgálják a mindennapok során.

 

 

A június 11-én megrendezendő esemény line-up-jában helyet kapott 

• az ország egyik legismertebb jövőkutatója, és kiberbiztonsági szakértője, Keleti Arthur, aki a mesterséges intelligencia hitelességre és értékláncokra gyakorolt hatásait fogja boncolgatni,

• az STRT Nyrt. vezérigazgatója, a Cápák között című műsor befektetője, Balogh Péter, akitől megtudhatjuk, hogyan alakítja át az AI a gazdaságot,

• Lévai Richárd, közösségi média szakértő, aki arról fog beszélni, hogy kinek a feladata lesz a marketing 2 év múlva,

• az AI automatizációk fejlesztésével foglalkozó Think AI két társalapítója, Ágó Zoltán és Lederer Balázs, akik beavatják a cégvezetőket abba, hogy jelen pillanatban milyen munkaköröket válthatnak ki az AI segítségével, 

• a ChatGPT magyarul csoport alapítója, Kerek István, aki a videózás jövőjéről fog mesélni, 

• Németh Gábor, az Amazing AI Digital Coach-a, aki a 2024-es AI trendekről fogja lerántani a leplet, 

• Dr. Buda László, pszichiáter, aki az AI mentális egészségre gyakorolt hatásaival fogja szembesíteni a látogatókat, 

• Long Tran Thanh, a Warwick University egyetemi docense, és AI-kutatója, aki “LLM Ágensek: A (közel)jövő mesterséges intelligenciája” címmel tart majd előadást.

• a Billingo alapítója és ügyvezetője, Sárospataki Albert, aki egy kerekasztal-beszélgetés erejéig száll be a jövőről való értekezésbe.

 

“A mesterséges intelligencia világszerte nyomot hagy majd valamennyi iparág működésén. Egy teljesen új fejezet kezdődik a gazdasági versenyben, amire már most fel kell készülniük a hazai kis-és középvállalkozásoknak. Ez inspirált minket arra, hogy létrehozzunk egy szakmai fórumot, amely platformot ad az AI vállalati alkalmazásáról szóló tudásmegosztásnak, és találkozási pontot teremt az üzletemberek, az akadémikusok és a technológiai szakértők számára” – mondta Hermes Zoltán, a MI Expo főszervezője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17