SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

forrás: Prím Online, 2024. április 24. 16:39

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

A Creo által alapított és a Sony által szponzorált, a rövidfilmek számára évente kiírt nagyszabású díjprogram második kiadása a rendkívüli filmes tehetségek előtt nyitja meg a kaput és az egyedi történetmesélők hangját erősíti. Az idei shortlistet 148 ország és terület több mint 5000 filmkészítőjének több mint 8400 filmje közül választották ki, amelyeket a következő hat kategóriában nyújtottak be: Fiction, Non-Fiction, Environment, Animation, Student, és Future Format.

 

A kiválasztott történetek között szerepel egy megható dokumentumfilm két holokauszt-túlélőről, akik 80 év után csodával határos módon újra találkoztak; egy filmes, aki az utolsó megmaradt gibbont keresi Kuala Lumpurban; egy hajléktalan balett-táncos, aki egy életét megváltoztató meghallgatáson vesz részt; egy spontán románc két idegen között, akik földre kényszerülő repülőgépjáratuk miatt találkoztak, és még sok más. A filmkészítés valóban globális perspektíváját képviselve a shortlisten. Ausztrália, Brazília, Kanada, Csehország, Egyiptom, Észtország, Németország, Ghána, Hongkong, India, Malajzia, Mexikó, Nigéria, Dél-Afrika, Thaiföld, az Egyesült Királyság, Uruguay és az Egyesült Államok filmjei szerepelnek.

 

 

A 30 kiválasztott filmkészítőt az Emmy-díjas operatőr, Robert Primes ASC és az ünnepelt ausztrál filmes, Unjoo Moon választotta ki. A zsűrizés második szakaszában Michael Barker és Tom Bernard, a Sony Pictures Classics társalapítói és társelnökei (Call Me By Your Name, The Father, Whiplash); Rob Hardy ASC, BSC, BAFTA-díjas operatőr (Mission: Impossible – Fallout, Ex-Machina, Civil War); Kate Reid BSC, elismert brit operatőr (Game of Thrones, Great Expectations, Silo) választja ki az idei kategória győzteseit, díjazva a kreatív kiválóságot és a narratíva eredeti megközelítését. A zsűrizés mindkét szakaszát a díjnyertes rendező, Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom, The Other Boleyn Girl, Tulip Fever) irányítja.

 

A 30 kiválasztott filmkészítőt Los Angelesbe repítik, ahol 2024. május 28. és 31. között a Sony Pictures Studios Culver Cityben található telephelyén egy négynapos workshop programon vehetnek részt, amelynek csúcspontja a 2024. május 30-i díjátadó ünnepség lesz. A Cary Grant Színházban megrendezett ünnepségen, amelynek házigazdája az Entertainment Tonight műsorvezetője, Denny Directo lesz, bejelentik a hat kategória győztesét, akik pénzjutalomban és felszerelésben részesülnek. Ez a magával ragadó élmény egyedülálló lehetőséget biztosít a filmkészítőknek, hogy kapcsolatot teremtsenek filmes kollégáikkal és a filmszakma vezetőivel, valamint exkluzív betekintést nyerjenek az iparág kulisszái mögé: a Sony Pictures vezetői által vezetett workshopok számos témát érintenek, a legnagyobb operatőrök előadásaitól kezdve a vetítéseken és a kérdezz-feleleken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig, a legmodernebb technológiák használatáig, a filmzenékig és a zenei jogokig.

 

Justin Chadwick, díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező, a zsűri elnöke szerint: „A díjra jelölt új alkotók jelentkezésének színvonala és a díjra jelölt új nevek nemzetközi színvonala lenyűgöző. A 30 kiválasztott filmkészítő által bemutatott nézőpontok sokrétűek és magával ragadóak, szenvedéllyel és hitelességgel töltve. Örömömre szolgál, hogy ismét vezethetem ezt a filmes válogatást; a történetmesélés és a filmes leleményesség vízióját, valamint a filmeseket, akik az iparágunk jövőjét formálják.”

 

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója szerint: „A Sony Future Filmmaker Awards második alkalommal megrendezett eseményére beérkezett pályázatok kalibere és a kiválasztott filmesek listája kifejezi, hogy milyen kivételes, globális történetek kerülnek bemutatásra az idei eseményen. Hálásak vagyunk a Sony-nak, amiért biztosítja ezt a hihetetlen lehetőséget a feltörekvő filmkészítők számára, és köszönetünket fejezzük ki a nagyra becsült zsűrinek, amely tagjai felbecsülhetetlen szakértelemmel és rálátással járultak hozzá a jelöltek kiválasztásához, akik idén májusban Los Angelesben csatlakozhatnak hozzánk.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17