A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

forrás: Prím Online, 2024. május 7. 11:55

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

 

• Tavaly a Continental az ázsiai-csendes-óceáni térség öt legnagyobb volumenű elektromos jármű gyártójának is szállított már gumiabroncsokat, csakúgy, mint az EMEA és az amerikai régiók vezető gyártóinak is

• A Continental gumiabroncsait az új és a már ismert márkák egyaránt használják, mint például a Tesla, a BMW, a Volkswagen, a BYD és a Geely

• „Ügyfeleink különös jelentőséget tulajdonítanak az olyan alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak, melyek nagyobb hatótávval és csendes menetzajjal rendelkeznek a vezetési kényelem érdekében” – mondta el Manja Greimeier, a Continental gumiabroncs szektorának elsőszerelésű abroncsokért felelős vezetője 

  

A siker kulcsa: alacsony gördülési ellenállás, csendes menetzaj 

 

„Ügyfeleink különös jelentőséget tulajdonítanak az olyan alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak, melyek nagyobb hatótávval és csendes menetzajjal rendelkeznek a vezetési kényelem érdekében. Ezeknek az elvárásoknak vállalatunk nagy teljesítményű gumiabroncsai, – amelyeket minden típusú elektromos járműre kínálunk – megfelelnek. Az a bizalom, amelyet az e-járművek gyártói világszerte a Continental autógumijaiba vetnek, egy tökéletes megerősítése ennek" – mondta el Manja Greimeier, a Continental gumiabroncs szektorának elsőszerelésű abroncsokért felelős vezetője. A Continental olyan már korábban ismert és új e-járművek gyártóit is kiszolgálja, mint a Tesla, a BYD, a Volkswagen, a BMW és a Geely. 

 

 

Folyamatos garancia a csökkentett fogyasztásra és a megnövelt hatékonyságra 

 

A Continental már régóta dolgozik a gumiabroncsok optimalizálásán a nagyobb hatékonyság és az alacsonyabb fogyasztás érdekében. A vállalat 1993-ban mutatta be a ContiEcoContact-ot – az első, kifejezetten az energiahatékonyságra tervezett autógumi-családot. Azóta minden fejlesztés az alacsony gördülési ellenállásra és menetzajra, valamint a nagy futásteljesítményre összpontosít, a biztonság veszélyeztetése vagy korlátozása nélkül. A termékek fejlesztése során a Continental figyelembe veszi az elektromos járművek nagyobb súlyát is, amely az akkumulátor súlyából adódik. A cég 2021 óta speciális HL terhelési indexszel ellátott személyautó-abroncsokat is gyárt, melyek megnövelt terhelhetőséggel bírnak.

 

A Continental technológiai fejlesztései minden jármű számára előnyösek, függetlenül a meghajtás típusától. A prémium gumiabroncsgyártó minden hajtási típusra optimalizálta teljes autógumi-portfóliójának összes jelenlegi termékcsaládját. 2023-tól a termékek falán található EV Compatible logó egyértelművé teszi, hogy mely modellek alkalmasak elektromos járműveken való használatra és azok hatótávolságának optimalizálására. Ennek köszönhetően a Continental gumiabroncsai mindig megfelelő választások lehetnek – függetlenül attól, hogy belsőégésű motoros vagy elektromos járműről van szó.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Újragondolt belső tér a jövő önvezető autóiban

Filmnézés, játék vagy épp munka: az automatizált járművek jövőbeni használóinak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogyan töltenék el az úticéljuk eléréséig rendelkezésre álló időt. Ezek az igények a belső tér teljes körű újratervezését, valamint olyan komfortos utazási élményt jelentenek, ami új kihívások elé állítja a gyártókat és a beszállítókat. Mindez egy, a Bosch által vezetett németországi kutatásból derül ki. 

2024. június 14. 12:56

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30