Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

forrás: Prím Online, 2024. május 12. 13:47

A győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közös szervezésű Audi Development Camp elnevezésű nyári képzése idén augusztusban is várja a szakmai fejlődésre és kihívásokra vágyó mérnök- és közgazdászhallgatókat. Az egyhetes, angol nyelvű programon a magyar és nemzetközi fiatalokból álló csapatoknak ezúttal egy elektromos hajtáslánccal kapcsolatos projektfeladatot kell megoldaniuk.

A negyedik alkalommal megrendezett nyári tábor a Széchenyi-egyetem és a világ legnagyobb motorgyárával rendelkező Audi Hungaria gyakorlati oktatást támogató együttműködésének fontos pillére, amelyen a hallgatók valódi projektmunkát végezhetnek, és területükön elismert mentoroktól tanulhatnak. Az Audi Development Camp idén augusztus 9. és 15. között várja a kihívásokra és fejlődésre nyitott hallgatókat az egyetem győri campusán. A szakmai rész mellett a táborozók szabadidős programokon is részt vehetnek, valamint inspiráló közegben építhetik nemzetközi kapcsolataikat.

 

Az Audi Development Camp magyar és nemzetközi résztvevői beleláthatnak a járműfejlesztési projektmunkába és értékes kapcsolatokra tehetnek szert szakterületükön. (Fotó: Mezősi Kristóf)

 

A táborban a világ bármely pontjáról érkező hallgatók egy olyan projektalapú képzésen vehetnek részt, amely az értékes szakmai tapasztalatok mellett akár karrierlehetőségeket is kínál. A programot elsősorban járműmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, szoftvermérnöki és gazdasági alap- vagy mesterképzésben tanuló hallgatók számára hirdette meg a Széchenyi István Egyetem. Fontos ugyanakkor, hogy a résztvevők alapos felkészítést kapnak az egyetem és az Audi szakembereitől, mielőtt megvalósítanák feladatukat. 

 

Dr. Feszty Dániel, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kar Járműfejlesztési Tanszékének vezetője minden évben segíti a részt vevő hallgatókat projektfeladatuk megoldásában. (Fotó: Mezősi Kristóf)

 

Az idei projektben a hallgatóknak az autóipar egy aktuális kihívására kell választ adniuk: csapatmunkában egy elektromos jármű hajtásláncát kell tökéletesíteniük, beleértve az akkumulátort, az elektromos motor(oka)t és a sebességváltót. Az ügyfél szempontjából fontos igényeket kell leginkább figyelembe venniük, ilyen például a fogyasztás, a hatótávolság vagy a dinamika (gyorsulás, végsebesség). A versenyt végül az a csapat nyeri, amelynek a tábor hete alatt alkotott hajtáslánca a leginkább megfelel a követelményeknek. 

 

Az augusztusi esemény a Széchenyi-egyetem győri campusán zajlik majd, ám a hallgatók betekintést nyerhetnek a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpálya és az egyetem Zalaegerszegi Innovációs Parkjának működésébe, valamint ellátogathatnak az Audi Hungaria győri gyárába is. A 200 eurós programdíj az előbbieken kívül tartalmazza a szállás, az ebéd, a tréningek, az oktatási anyagok, a hivatalos póló, valamint a képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány költségét.

 

Az Audi Development Camp fontos pillére a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria együttműködésének, a részt vevő hallgatóknak pedig maradandó élmény. (Fotó: Májer Csaba József)

 

Az érdeklődő hallgatók a jelentkezési űrlap kitöltése és a 10 eurós jelentkezési díj megfizetése után továbbjuthatnak az online interjúk fordulójába, amelynek végén a legjobbak bekerülnek a programba. A felvételi interjúk alapján a jelentkezők legígéretesebb 10 százaléka ösztöndíjban részesül, amely a teljes programdíjat fedezi számukra. Jelentkezni június 3-ig lehet a https://admissions.sze.hu oldalon.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27